Odkud pochází abeceda? Jedenáctý díl.

Co je skutečná gematrie?

Gematrie je číselné vyjádření jakéhokoli slova, jakéhokoli příkazu. Hovoří o specifické síle tohoto slova či příkazu – jaké světlo se v něm nachází a na jaké úrovni.

Ale pokud tyto úrovně nejsou uvnitř člověka, nemůže je ovládat. Když obyčejným způsobem slyší nebo vidí v knize nějakou gematrii, pak je to pro něj prázdná fráze. To lze pochopit pouze na základě duchovního dosažení.

Chcete pochopit tajemství čísel a slov? To je možné pouze sjednocením!

Předpokládá se, že jazyk, kterým člověk mluví a myslí, je jeho hranicí vnímání. Je lepší myslet hebrejsky? V jakém jazyce přemýšlíte Vy?

V kabale myslím v hebrejštině, proto v ruštině často nenacházím slova k vysvětlení. A v běžném životě možná spíš v ruštině.

Jednu dobu jsem téměř úplně zapomněl ruštinu a pak za mnou začalo přicházet mnoho ruských studentů a začal jsem znovu mluvit tímto jazykem.

Co je důvodem aktivního šíření kabaly v ruskojazyčném prostředí? Jaká je souvislost mezi ruštinou a hebrejštinou? Jak může ruský jazyk pomoci při studiu kabaly?

Domnívám se, že ruský jazyk je strukturou bližší hebrejštině než jiné jazyky. Alespoň blíž než angličtina, francouzština a němčina.

Přesto vidím, že se moji studenti, kteří žijí v Izraeli a v jiných částech světa, učí hebrejsky, znají mnoho slov, mluví a čtou v hebrejštině.

Člověk, který studuje kabalu, nemůže uniknout hebrejštině, stejně jako hudebník nemůže uniknout italštině nebo lékař latině. Všichni velcí vědci, kteří studovali kabalu a to pouze jen vědecky, byli často dobrými odborníky na hebrejštinu, protože bez ní nelze proniknout do hloubky kabaly.

Je velmi důležité umět číst hebrejsky. Možná nemusíte umět mluvit, hlavní je číst.

Webinář „Písmena. Jazyk kabaly“, 17. července 2016

Předchozí díl:

Pokračování následuje.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: