Odkud pochází abeceda? Desátý díl.

Proč nejsou v duchovním světě nad Binou žádná písmena?

Protože v bílém světle stále neexistuje jasný popis černého egoismu. To neznamená, že tam žádná písmena nejsou, jen nejsou vidět na pozadí bílého světla, splývají s ním, protože malý egoismus se neprojevuje ve formě černých písmen.

Jinými slovy, výše Biny existuje pouze vlastnost odevzdávání. V „Učení deseti Sfirot“ v části o původu duše Adama se říká, že písmena pocházejí z černého bodu (vlastnost přijímání), který začíná uprostřed Biny.

Jaký je vztah mezi písmeny a číslicemi?

Všechna hebrejská písmena mají svou vlastní číselnou hodnotu. Například „Alef“, „Bet“, „Gimel“, „Dalet“, „Hej“, „Vav“, „Zajin“, „Chet“, „Tet“, „Jud“ je prvních deset atd.

Libovolné číslo lze vyjádřit jak písmenem, tak číslicí. Protože čísla k nám přišla mnohem později než písmena, byla následně všechna čísla označena písmeny.

Například číslo 26 je vyjádřeno písmeny „Chaf Vav“, protože součet těchto písmen je 26 („Chaf“ je dvacet a „Vav“ je šest).

Písmeno je výraz pro určitou vlastnost, určitou duchovní sílu. Neboli, je to vyjádření vlastností Chochma nebo vlastností Biny, nebo světla Chasadim, nebo světla Chochma – nic jiného neexistuje.

Tak proč potřebujeme čísla? Dnes je pohodlnější používat čísla, protože jsou více konkrétní formou vyjádření. Ve skutečnosti písmena vyjadřují totéž.

Kde se vzala numerologie, kterou někteří spojují s kabalou? Ukazuje se, že mezi nimi není žádné spojení?

Kabala s ničím jiným nesouvisí. Pokud jde o numerologii, věštění s čísly o ničem nevypovídá.

Webinář „Písmena. Jazyk kabaly“, 17. července 2016

Předchozí díl:

Pokračování následuje.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: