Odkud pochází abeceda? Dvanáctý díl.

Má každé písmeno hebrejštiny nějaký význam nebo je význam pouze ve slovech, jako v kombinaci písmen?

Každé písmeno má samozřejmě svůj vlastní význam a představuje určitou sílu nebo vlastnost. A sada písmen je slovo nebo jasně definovaný příkaz.

Hebrejština je matematický jazyk, ve kterém nejsou žádné nejasné, emoční ani jiné nuance, vše je v něm přesně nasekané jako sekerou.

Vše se pohybuje kolem kořene slov podle jasných matematických zákonů. Ke slovům s dvou a tří písmenným kořenem se před nebo za přidávají předpony, označující mužský a ženský rod, budoucí a minulý čas a tak dále.

Jazyk kabaly je jazykem větví. Pochází z kořene a dává jméno větvi, která prezentuje kořen.

Někteří učenci se domnívají, že hebrejská abeceda se vyvinula z fénické abecedy, která se objevila dávno před ní. Mohl být Adam Féničan?

Nemohu říci, zda byl Adam Féničan, ale je to člověk, který jako první v našem světě odhalil Vyšší sílu a popsal ji. Nevím, zda Féničané existovali před 6000 lety, s takovými historickými dokumenty jsem se nesetkal. Spoléhám na to, co říká kabala a Tóra.

Možná vám moje slova zní jako nevěrohodná a nepodložená, ale kabala to vše potvrzuje a já na to spoléhám.

Takže neznáme Adamovu národnost?

V Adamově době neexistovaly žádné národnosti. Objevily se před třemi a půl tisíci lety po exodu lidstva z Babylonu. A před tím, jak je uvedeno v Tóře, existoval jeden lid, skládající se z mnoha různých kmenů, ale všichni žili společně ve starověkém Babylonu. A teprve poté, co se Babyloňané rozptýlili různými směry a usadili se po celém světě, objevili se různé národy a národnosti.

Webinář „Písmena. Jazyk kabaly“, 17. července 2016

Předchozí díl:

Pokračování následuje.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: