Odkud pochází abeceda? Devátý díl.

Záleží na počtu písmen v abecedě?

Rozhodně! Prvních devět písmen je zadní strana Biny, druhých devět písmen je Zeir Anpin a poslední čtyři jsou Malchut.

Písmena mají geometrickou a zvukovou interpretaci. Co znamená jejich zvuková podstata?

V souladu s pěti částmi duchovního Kli (nádoby) – Keter, Chochma, Bina, Zeir Anpin a Malchut – se rozlišuje pět skupin zvuků: hrtanové, patrové, tvářové, jazykové a retní.

Písmena tak můžete nejen psát, ale i vyjadřovat. Totéž platí pro noty, hudební zvuky, barvy duhy – pro vše, co existuje, protože to vše má kořeny v pěti částech duchovního Kli.

Do tohoto systému je zahrnuto vše, co je v našem světě a s čím člověk pracuje, a také našich pět smyslů: zrak, sluch, čich, chuť, hmat.

Vzhledem k tomu, že světlo prochází písmeny, je třeba chápat, že každé slovo musí být během komunikace promyšleno, protože představuje nějaké vlastnosti, pocity?

Rozhodně. Kdybychom mluvili na stejné úrovni, řekl bych vám pár slov, a když byste slyšeli má slova, okamžitě byste pocítili to, o čem vám chci z duchovního světa říci. Napojili byste se na zdroj, ze kterého jsem vám sdělil například zvukovou nebo písemnou zprávu, charakterizující tento zdroj.

Připojením k němu byste obdrželi přesně stejné vnímání tohoto zdroje, které je totožné se mnou. A zjistili bychom, že existujeme v jednom pocitu. To se nazývá „podobnost ve vlastnostech“.

Přesně takhle bychom si měli psát, mluvit, spojovat se, hovořit spolu. A také se spojit se Stvořitelem.

Webinář „Písmena. Jazyk kabaly“, 17. července 2016

Předchozí díl:

Pokračování následuje.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: