Odkud pochází abeceda? Osmý díl.

Proč se v některých jazycích píší slova zprava doleva?

Protože takto se Vyšší Světlo šíří: od dokonalé pravé strany k nedokonalé levé. Proto se v hebrejštině a aramejštině píše zprava doleva.

Podle tohoto pravidla diskuse v kruzích probíhá také zprava doleva, proti směru hodinových ručiček. Vše je uspořádáno v souladu s Vyšším řízením, podle kabalistických principů.

Co bylo dříve – kabala nebo hebrejština?

Kabala je systém porozumění Vyššího řízení a v tomto procesu začínáte objevovat jeho signály a síly, tedy jazyk řízení. Ten se nazývá „hebrejštinou“.

Je možné tento proces analyzovat na příkladu písmene „alef“? Vždyť je do něj mnohé vloženo.

Ve všech hebrejských písmenech se skrývá mnohé. Alef je první písmeno hebrejské abecedy.

Jeho pravý horní prvek, který je grafickým znázorněním písmene „Jud“, desátého písmene abecedy, odpovídá Galgalta Ejnajim – Kelim (nádobám) odevzdávání. Levý dolní prvek, zobrazující čtvrté písmeno abecedy „Dalet“, odpovídá AChaP – Kelim přijímání.

Oba prvky protíná takzvaná Parsa (hranice) – dělící část, která odděluje jedno písmeno od druhého.

Prakticky písmeno „Alef“ zahrnuje celé duchovní Kli. Vezmeme-li deset Sfirot: Keter, Chochma, Bina, Zeir Anpin a Malchut, pak se od hranice Biny nahoře nachází Galgalta Ejnajim (GE) a dole je AChaP.

Pokud vodorovné a svislé linie písmen ukazují vektor šíření světla a mají duchovní význam, mohou písmena v jiných jazycích symbolizovat duchovní činy?

Jakýkoli jazyk – nejen lidský, ale dokonce i jazyk zvířat – má svůj duchovní původ, svůj duchovní kořen, ale my k nim nemáme klíč ani kód.

A hebrejsky se učíme, když vstoupíme do duchovního světa. Proto vědci v minulosti, například Newton a další, studovali hebrejštinu, protože si uvědomili, že tímto způsobem mohou proniknout do „duchovního počítače“ vesmíru.

Webinář „Písmena. Jazyk kabaly“, 17. července 2016

Předchozí díl:

Pokračování následuje.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: