Je vývoj umělé inteligence prokletím nebo darem?

Nesouhlasím s tím, že bychom měli pozastavit vývoj umělé inteligence. Tím ničeho nedosáhneme a všeobecně pokrok bude pokračovat. Když se na to podíváme z vnitřní úrovně, tak díky tomuto pokroku, dostáváme příležitost vytvořit umělou inteligenci (AI) proto, abychom získali prostor k práci na sobě.

Čím více budeme takovou technologii vyvíjet, tím více bude AI dělat práci za nás a my tím získáme více času a prostoru pro práci na sobě. Co znamená „práce na sobě“? Práce na sobě je vlastně práce na změně naší egoistické přirozenosti na altruistickou.

Naší vrozenou přirozeností je egoistická touha užívat si pouze pro vlastní prospěch, což nás činí protikladnými vlastnostem přírody. Evoluce nás postupně přivádí do stavu, kdy potřebujeme obrátit svou přirozenost a objevit nový, harmonický a klidný život s vlastnostmi přírody, která je dávající.

Technologický pokrok, zjednodušení lidské práce a její předání strojům, probíhá proto, abychom nakonec přestali obsluhovat stroje a začali pracovat na sobě.

Motorem toho, co vnímáme jako lidský pokrok, je naše rostoucí egoistická touha užívat si, která nás nutí se neustále snažit, aby náš život byl pohodlnější než byl pro předešlé generace. Náš vývoj směřuje k uvědomění si, že egoismus je síla zla, kterou příroda vytvořila záměrně, aby nám ukázala svou altruistickou stránku. Toto poznání nás vede k tomu, abychom obrátili ego do jeho nové podoby: do vlastnosti lásky a odevzdání. Obecně podporuji veškerý vývoj, který nás postupně vede k této proměně egoismu na altruismus.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: