Odkud pochází abeceda? Bleskové odpovědi.

Otázka: Co znamená „Babylon“ v hebrejštině?

Odpověď: Babylon pochází ze slova „Bavel“, „Vavel“, což znamená „míchání“. Mluvíme o smísení všech kmenů do jednoho kmene a jejich následném přesídlení ze Starověkého Babylonu.

Otázka: Je pro někoho, kdo umí hebrejsky, snazší studovat kabalu?

Odpověď: Obecně ano. Ale na tom vlastně nezáleží, protože pochopení Vyššího světa závisí na úsilí. Obyčejný člověk, který se naučil jen polovinu hebrejštiny, může vynaložit úsilí a dosáhnout Vyšší svět, a profesor lingvistiky z místní univerzity v Izraeli bude studovat kabalu a neporozumí ničemu.

Otázka: Všiml jsem si, že lidé s určitými jmény jsou více přitahováni k duchovnímu: Michael, Adam, Rebeka, Sara, David. Proč?

Odpověď: Myslím si, že nemáte pravdu. Pokud provedeme statistickou studii jmen mých studentů, je nepravděpodobné, že bychom mezi nimi našli mnoho lidí s takovými jmény.

Otázka: Jak lze zjistit kód jazyka? Je možné se naučit rozumět řeči zvířat a ptáků?

Odpověď: To nevím, se zvířaty nemluvím. I když se o to celý život snažím, oni mi nerozumí.

Otázka: Říká se, že Abraham rozuměl řeči zvířat a ptáků.

Odpověď: To znamená, že člověk, který proniká do duchovního světa, rozumí všemu, co se děje na neživé, rostlinné i živočišné úrovni, tedy projevům egoismu na těchto úrovních přírody.

Otázka: Jsou hebrejská písmena odstupňována podle svého duchovního významu?

Odpověď: Záleží na tom, k čemu se vztahují. Nejdůležitějším prvním písmenem abecedy je písmeno Alef. Jdou shora dolů – z Biny a dolů do Malchut.

Otázka: Mohou písmena a kombinace slov naprogramovat osud člověka, přinést život a sílu?

Odpověď: Ne. Život a sílu může přitahovat jen člověk sám. Nevěřte písmenům, nepřikládejte jim velký význam. Nemeditujte o nich, nemodlete se a nic od nich nežádejte. Nic v nich není!

Webinář „Písmena. Jazyk kabaly“, 17. července 2016

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: