Odkud pochází abeceda? Třetí díl.

Adam začal zkoumat, jak Vyšší svět, skládající se z částí zvaných Keter, Chochma, Bina, Zeir Anpin a Malchut, ovlivňují náš svět. Zjistil, že se duchovní svět dělí na dvě části. Vyšší část, neboli Galgalta ve-Ejnajim (ten, kdo dává vlastnosti) je vůle a nižší část, neboli AChaP (ten, kdo přijímá vlastnosti) je řízení.


Na základě svého výzkumu Adam určil strukturu písmen. Prvních devět písmen se nachází v zadní části Biny, devět písmen v Zeir Anpin a čtyři písmena v Malchut. Celkem se jedná o 22 písmen – 22 standardních forem řízení. Kromě toho existuje ještě pět koncových písmen (МаNCеPаCh). Celkem je to tedy 27 písmen.

Vyšší světlo prochází jakýmkoli písmenem, řekněme písmenem Dalet, jako přes šablonu a sestupuje dolů již v podobě tohoto písmene.

Vyšší světlo se nad ní rozprostírá jako prosté, beztvaré, homogenní, jediné světlo, není v něm nic osobitého. Když však prochází šablonou, určitým způsobem ovlivňuje náš svět, protože vzájemné působení horizontální (Chasadim) a vertikální linie (Chochma) písmene Dalet je velmi specifické.

Má zvláštní chvost a bod, kde se obě linie jakoby propojí a tvoří osu, kolem které se písmeno otáčí. Obecně mají písmena mnoho rozličných vnitřních vlastností.

Každé písmeno je kli (nádoba), což je spojení dvou sil – Chasadim a Chochma, jejichž velikost a směr se neustále mění.

Písmeno je charakteristické razítko, ve kterém působí Vyšší síla. Prochází šablonou a určitým způsobem vtiskne do našeho světa svůj vliv. Slovo je skupina písmen, jako počítačový příkaz.

Proč jsou na obrázku nakreslené dvě linie, když řízení prochází třemi liniemi? Jak se třetí linie odráží v písmenech?

Faktem je, že třetí linie jde od stvoření zdola nahoru. A nákres ukazuje řízení shora dolů – od Stvořitele.

V písmenech se nenachází žádné sebevyjádření člověka, ale pouze to, jak moc těmto písmenům dovolíme vtisknout se do naší touhy.

Webinář „Písmena. Jazyk kabaly“, 17. července 2016

Předchozí díl:

Pokračování následuje.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: