Zvláštní moc Žalmů

Otázka: Když čteme Davidovy Žalmy, cítíme jejich zvláštní moc. Můžeme je číst jako přípravu na lekci? Jak nám to pomůže ještě více otevřít naše srdce?

Odpověď: Žalmy se v hebrejštině nazývají „Teilim“. Můžete je číst, je to velmi užitečné, protože to člověka přitahuje, přibližuje ho ke Stvořiteli.

Žalmy napsal král David, který v obecném systému duší odpovídá Malchut. Pokud je tedy čteme, velmi silně tak ovlivňujeme naše spojení se Stvořitelem. Všude na světě jsou Žalmy ceněny jako velmi účinný vzestup ke Stvořiteli, jako oslava Stvořitele.

Otázka: My se nedokážeme shodnout ohledně čtení žalmů. Někdo si myslí, že je potřeba číst více žalmů za sebou, ale pro mě je obtížné číst i jeden žalm. Jaký je správný způsob společného čtení?

Odpověď: Myslím si, že je lepší číst jeden žalm pomalu od začátku do konce, možná ho dokonce rozdělit na dvě nebo tři části. Můžete si ho přečíst sami a uvidíte, jak na vás působí.

Neměli byste číst více žalmů najednou, maximálně jeden. Žalmy – to je velká síla, mají spoustu energie. Přeji všem, abyste to cítili.

Z lekce na téma „Odhalit slávu Jeho království“, 3. 8. 2023

Originální článek zde.

[#316403]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: