Historie ve světle kabaly

Otázka: Řekněte mi, proč jsou otázky ohledně historie nesprávné? Studovat cokoli bez znalosti základů (včetně historických) je obtížné, nebo dokonce nemožné.

Odpověď: Rabaš mě naučil nevěnovat se historii, ale pouze praxi dosažení, nenechat se rozptylovat vnějšími obrazy lidí a vnějšími událostmi. Ale pro začátečníky a lidi bez bodu v srdci je historie přitažlivá. V kabale člověk s bodem v srdci kabalu nestuduje, ale přitahuje Vyšší Světlo a bez bodu v srdci ji studuje jako vědu a má o ní mnohem lepší znalosti než ten, který dokáže postihnout obsah tištěného materiálu. Podívejte se, co říká Ba‘al HaSulam o jeruzalémských kabalistech.

Otázka: Jsem z Kolumbie a pravděpodobně víte, že se moje země nachází v neustálých konfliktech. Co je příčinou utrpení mé země a jejího lidu? Je zřejmé, že je zde více utrpení než v jiných zemích. Je možné, že má naše země, stejně jako Izrael, nějaké zvláštní poslání?

Odpověď: Lepší je nevstupovat do hloubky a neztrácet se v historii a jiných spletitostech, ale napravovat se a tím zlepšit sebe, zemi, svět.

Originální článek zde.

[#1029]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: