Imigrační krize v New Yorku je neúnosná

V poslední době se hodně mluví o imigrační krizi v New Yorku. Stále více migrantů se zabydluje v ulicích Manhattanu, kde si v chladných zimních měsících staví stany a přespávají na chodnících. Starosta New Yorku vyslovil myšlenku umístit migranty na výletní lodě. Ne všichni s tím však souhlasí. Někteří volají po uzavření hranic a požadují, aby byli migranti vráceni do svých domovských zemí. Situace je skutečně složitá.

Miliony lidí migrují a hledají lepší život. Záleží jim na tom, kde se usadí, a Sibiř nepatří mezi jejich oblíbená místa. Manhattan se rozhodně jeví jako mnohem lepší varianta.

Je nesporné, že dnešní podobu Ameriky vybudovali přistěhovalci. Avšak doba se změnila a potomci přistěhovalců se nyní cítí jako Američané. Chtějí své pohodlí a myšlenka přijetí každého ztratila masovou přitažlivost.

Velkou otázkou je, zda je správné, aby země zavřela dveře nelegálním přistěhovalcům. Já říkám ano. Každá země má právo rozhodovat o tom, kdo do ní vstoupí a kdo ne, a to včetně stanovení pravidel.

Pak ale přichází hlubší otázka. A co pocit domova? Je správné mít pocit, že váš domov je výlučně váš? Není to tak jednoznačné. Myšlenka, že tato planeta je nás všech, se prosazuje stále více.

Musíme pochopit, že nic na tomto světě nám skutečně nepatří. Nemůžeme se chovat, jako by svět byl naším vlastním hřištěm, které můžeme ničit.

Budoucnost? V ideálním případě lidstvo potřebuje pořádnou převýchovu. Měli bychom se na celou planetu dívat jako na náš společný domov a společně pracovat na tom, aby byla dobrým domovem pro všechny.

Náš svět prochází změnami jako nikdy v historii. Čím více jsme globálně propojeni a vzájemně závislí, tím více je zřejmé, že musíme změnit svůj pohled z „toto je moje místo, moje země“ na „toto je náš společný domov pro všechny“. Je čas osvobodit se od myšlení, které organizuje náš život pro náš osobní prospěch, a místo toho žít tak, abychom byli prospěšní ostatním a celému lidstvu. Pokud se nám tuto myšlenku podaří uskutečnit v masovém měřítku, budeme svědky zrodu zcela nového harmonického a mírového světa.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: