Strach ze smrti

Někdy se mě ptají, jak správně přistupovat ke smrti a jak se zbavit strachu ze smrti.

Především je nutné pochopit, že strach ze smrti je přirozený pocit, který do nás vložila příroda. Ze všeho nejvíc si člověk cení života, proto má strach, že o něj přijde. Jen ve stavu hlubokého zoufalství můžeme považovat smrt za vysvobození.

Kabala k tomuto tématu sděluje – člověk po smrti nezmizí, naše vnitřní duchovní struktura nezemře, ale pokračuje na své cestě od jednoho stavu ke druhému. Tělo, naopak, patří do úrovně živočišné, a proto zaniká.

Ve skutečnosti je vše uspořádáno podle původního plánu cíle stvoření: člověk prožije svůj život a poté se do určité míry znovu spojí se společnou duší. A v tomto spojení zůstane až do další reinkarnace.
Podat uspokojivé vysvětlení není tak snadné, protože okamžitě vznikají klamné paralely a analogie. Ve skutečnosti je věda Kabala naprosto cizí mystice. Kabala je věda, která zkoumá člověka a svět. A na základě svého výzkumu uvádí: nikdo nezmizí a ani neodejde do neznáma.

Proto nejlepší, co můžeme udělat, je zabývat se tím, co stojí za snahu nalézt pravý význam, vznešený, ale dosažitelný cíl. Pak uvidíme, že všechno je věčné, dokonalé – pohybujeme se pouze z jedné úrovně do druhé. Toto lze nazvat restartem, nikoliv smrtí.

Originální článek zde.
[# 221125]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: