Proč by měl člověk hledat partnera?

Proč by měl člověk hledat partnera? Je pro duchovní postup nutná přítomnost ženy?

Ne, dnes to rozhodně není důležité. Vidím to proto, že lidé ztrácejí touhu se vdávat a ženit.

V dnešní době je pro člověka velmi obtížné vytvořit rodinu, podporovat ji, přivést na svět a vychovávat děti. Představuje to pro něho velký problém.

Naše generace byla vychovávána úplně jiným způsobem: musíš se oženit, mít děti, vychovávat je, dát jim směr života, připravit je na profesi a na všechno ostatní. Tyto otázky byly vždy před námi. Dnes to však zpravidla rodiče příliš neznepokojuje.

Ale příroda nás v zásadě nutí žít v rodině.

Tak to bylo kdysi. Nová generace to však nepotřebuje. Setkávám se s mnoha lidmi, kteří se nechtějí vdávat, oženit se, mít rodinu. Věří, že je to tak pro ně pohodlnější a lepší.

Ani pro ty, kteří se chtějí duchovně rozvíjet, to dnes také není nutný předpoklad. Můj učitel Rabaš nařídil svým studentům, aby se okamžitě oženili. Teprve poté člověka považoval za svého studenta.

Já bohužel nemohu od svých studentů požadovat totéž, protože se věda kabala v první řadě musí šířit po celém světě. Pokud na ně budu klást takové požadavky, nemůžeme uspět v šíření kabaly.

Tím nejdůležitějším proto je, aby lidé alespoň naslouchali a dozvěděli se, co představuje věda kabala, a aby se postupně rozšiřoval okruh lidí, kteří se o kabalu zajímají, znají ji a porozumí jí.

Ale ten, kdo se opravdu chce vážně zapojit do kabaly a dosáhnout duchovních úrovní, se bude muset v jednom ze stádií duchovního vývoje pečlivě zamyslet, jak řešit problém rodiny. Poněvadž člověk, který studuje povahu duchovního světa, cítí, že musí být stejný, a proto potřebuje druhou polovinu.

Z virtuální lekce v ruském jazyce 6. prosince 2015

Originální článek zde.

One Comment

  1. Veľmi dobrý článok. Ďakujem za preklad. Je to tak až keď má človek rodinu dozreje, vie čo je nemyslieť len na seba.

    S pozdravom,
    Martina

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: