Jak neutralizovat negativitu Facebooku

Mark Zuckerberg a jeho tým si postupně uvědomují, jaký dopad má jejich „dítě“ na lidi. Facebook již nepopírá, že může u lidí způsobit závislost a šířit falešné zprávy. Nyní také uznal, že sociální sítě mohou mít přímý dopad na demokracii, a to ne vždy tím nejlepším způsobem.

S tím se nedá nic dělat. Tento podnik je příliš ziskový; je to nejmocnější prostředek k ovlivňování světa. Sociální síť je ve skutečnosti schopna „instalovat nový softvér“ do každého člověka, s jeho vědomím, nebo bez něj.

Koneckonců, člověk je společenský tvor, má „tlačítka“ a „pružiny“, které působí samočinně, ale velmi efektivně. Proto bez ohledu na to, co sociální síť říká a jaké hříchy přiznává, stále nás ovládá a rozhoduje o našem pohledu na svět.

Ve skutečnosti sociální síť není jenom internet, ale špička ledovce. Díky ní je „tvrdá“ ideologická propaganda nahrazena nepostřehnutelným a mnohem silnějším psychologickým programováním. Proniká hluboko do podvědomí a zakořeňuje v samotném postoji k životu. Právě z toho se odvozuje všechno ostatní.

Výsledkem je, že člověk přijímá to, čím ho systém krmí, a v jeho rámci zůstává věčným spotřebitelem.

Je načase si uvědomit zlo, které nám přinášejí lstiví architekti „správných“ vztahů. Naše spojení musí vyrůstat ze srdečnosti, nikoli z ukázkové dobročinnosti. Medové klipy a krásná gesta pomáhají „zkrotit“ náš egoismus, ale vůbec ho nenapravují.

Existuje pouze jediný způsob, jak se vymanit z tohoto vlivu. Vědomě si zvolit jiný „program“, jiné kritéria pro soužití a vzájemnou pomoc. Tento program nám poskytuje kabala. A pomoci této metody můžeme vytvořit sociální síť srdcí, nikoli uživatelů. Reálně můžeme zlepšit společnost, ve které žijeme, a to rozhodně bez poškození demokracie.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: