Během domácí izolace

Otázka: Během první karantény byl zaznamenán nárůst domácího násilí. Nyní je na řadě druhá karanténa, která se již v některých zemích zavádí. Veřejné instituce bijí na poplach.

Co by měli dělat manželé během domácí izolace?

Odpověď: Doporučil bych jim, aby si udržovali odstup v míře, v jaké mezi sebou mohou mít dobré vztahy. Aby regulovali vzájemnou fyzickou blízkost v závislosti na vzájemné duševní dispozici v danou chvíli.

Nic s tím nenaděláš, jsme lidé. Ovládat náš egoismus, naše nervy a návyky je pro nás velmi obtížné. Je třeba, abychom se navzájem chápali, mluvili o tomto tématu v rodině a některé návyky se snažili usměrňovat.

Poznámka: Je zajímavé, že zde funguje princip „čím blíže – tím hůře, čím dále – tím lépe“.

Odpověď: Protože jsme sobečtí. Jsme zvyklí spolu přicházet do styku na půl hodiny ráno před prací, na půl hodiny nebo hodinu večer, když spolu snad někdy společně večeříme, a trochu v posteli, i když to již spíše není komunikace mezi lidmi, ale mezi pohlavími.

Vycházeje z toho, je náš život poměrně ubohý.

Otázka: To znamená, že tím nejdůležitějším je častěji spolu rozmlouvat, více komunikovat?

Odpověď: Samozřejmě. To však neznamená, že bychom si měli navzájem něco vnucovat. Musíme vše projednávat, aniž bychom něco skrývali, tak upřímně, jak jen to je možné, aby ten druhý pochopil, o čem přemýšlím, co chci atd. Já bych se měl zase pokusit vyjádřit svůj osobní názor, a nikoliv ten, který jsem pochytil z televizních seriálů nebo snad ještě kdesi jinde.

Z televizního programu „Kabala express“ 27. 9. 2020

Originální článek zde.

[# 272742]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed