Pečovat o prostředí jako o milované dítě

Otázka: Jak mohu posílit prostředí, abych od něho obdržel důležitost Cíle?

Odpověď: Pokud budeš klást důležitost na prostředí, pak ti na oplátku prostředí poskytne důležitost Cíle. A nevěnuj pozornost tomu, jak se toto prostředí chová. Nezáleží na tom, co vidíš, protože nic nevidíš v pravé podobě.

Musíš jenom neustále vkládat do prostředí, ono to všechno do sebe pohltí. Tvým úkolem je dát prostředí důležitost Cíle, důležitost Stvořitele, duchovní cesty, učení. A je možné, že jako odpověď uvidíš, jak tím všichni pohrdají, jak pohrdají i tebou – to již pro tebe organizuje Stvořitel.

Musíš pochopit, že pracuješ proti Stvořiteli, který se ti projevuje ve formě prostředí. A možná ti Stvořitel prostředí ukáže v naprosto nezpůsobilé podobě. Ale na tom nezáleží, jsi stále povinen do něho vkládat a odevzdávat Mu – jedním směrem.

Druhý směr – to, co od nich získáš, je určeno pouze k tomu, aby ses naučil, jak se musíš ještě více zdokonalovat a navzdory všemu v nich vyvolávat pocit velikosti Cíle. A zanech všech výpočtů o tom, kolik můžeš získat nazpět. Všechny tyto výpočty jsou egoistické. Pokud začneš přemýšlet, jak tě urazili a jak se k tobě chovají – pak je to všechno egoismus.

Musíš skupinu vidět před sebou tak, aby tě neznepokojovalo, co se děje ve vztahu k tobě. Bez ohledu na to, jak na tebe reagují – musíš odpovídat odevzdáním a dávat jim stejně jako malým dětem, dokud nevyrostou.

Z lekce v ruském jazyce 26. 6. 2012

Originální článek zde.
[# 110440]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: