Chvíle odpovědnosti

Dr. Michael LaitmanZlé síly nemají svobodnou vůli. Zdá se nám, že někteří lidé či národy úmyslně způsobují utrpení, během historie páchali zločiny. Ale to vše je přímým důsledkem systémové práce, která navíc ke Stvořiteli, má pouze jeden prvek, schopný systém ovlivnit – nás, ty, kteří mají možnost nezávislé práce, svobodných činů, myšlenek a záměrů.

Takže nikoho neobviňujme. Stvořitel je dobrý a přináší dobro, a zákony, které ustanovil, ve světě konají a nemohou být překročeny. Ukazuje se, že v celém systému světů, v celém vesmíru, pouze my samotní máme ve skutečnosti sílu něco měnit.

Jsme v ohromném oceánu světla, rozumu, moudrosti a programu stvoření, jako na malém prámu. A my můžeme tento oceán ovlivnit tak, že se v něm budeme cítit sebevědomě, bezpečně, a vyrovnaně, můžeme však v tomto oceánu zapříčinit prudkou bouřku. Vše záleží na nás!

Všechny části stvoření, mimo nás, se nemění. Světlo je ve stavu absolutního klidu, a nádoba, přání, je zcela závislá na Světle. A pouze my, uprostřed mezi nimi, máme svobodnou volbu.  Proto,  na rozdíl od nás, nikdo nic změnit nemůže, protože plně poslouchají vyšší řízení. Je to sytém, jehož prostřednictvím nás Stvořitel ovlivňuje, abychom srovnali naše cesty a přivedl nás blíže k Sobě.

Je řečeno, že  “Faraon přivedl děti Izraele blíže ke Stvořiteli..” Každá oběť (Kurban) přibližuje (Karov) k Němu, a záleží pouze na tom, jak využijeme naši vlastní svobodnou volbu.

Tak nemůžeme čekat a promarnit ani chviličku; jsme zavázáni dělat svou práci jak nejvíce je možné. Ve skutečnosti se nic nezmění, kromě toho, co změníme svým vlastním úsilím.

 [115567]

Z 2. části denní lekce kabaly 20/08/2013,  Předmluva ke knize Zohar

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: