Hnutí Arvut brožura: „Změna priorit“

Hnutí Arvut (Vzájemná záruka): „Změna Priorit“ (výňatek z brožury):

O nás: Naše organizace zastupuje prakticky všechna odvětví izraelské společnosti: nativní izraelce a přistěhovalce, světské a náboženské, profesory a studenty, podnikatele a zaměstnance, technologické a humanitní specialisty.

Co máme společného? Bez ohledu na to, jak to může znít, sdílíme starost o to, co se děje ve světě. Faktem je, že svět (a naše země není výjimkou), prochází historickou proměnou, které si společnost z větší části není vědoma.

Politologové, historici a filozofové tvrdí, že jsme svědky zrození nové civilizace. Neočekávaně se ocitáme ve zcela nové realitě. Její jedinečnost spočívá v tom, že je hlavně nepředvídatelná a stará tradiční logika už nefunguje. Vypadá to, že jsme velmi nepřipraveni na radikální, nový stav světa – globální integrální svět.

Paul Gliding, autor knihy „The Great Disruption“, popisuje novou realitu velmi přesně: „Dívám se na svět jako na integrovaný systém, takže nevidím protesty, dluhové krize, nerovnost a šílené klima jako nesouvisející problémy, spíše vidím celý systém jak prochází vřavou rozpadu.“
[78612]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed