Dáváním získáváme víc

Dr. Michael LaitmanOtázka, kterou jsem obdržel: Je egoistické dávání vyšší stupeň než egoistické přijímání?

Moje odpověď: „Dávání s cílem dostávat“ je pokročilejší stupeň, složitější přijímání. Je zřejmé, že můžeme získat více a s jeho pomocí způsobit větší škodu. Přesto egoistické dávání umožňuje osobě pochopit, že odevzdání je cennou kvalitou, která mu pomáhá získávat.

U přímého přijímání jsou jeho možnosti omezené, zatímco odevzdání může poskytnout více příležitostí a přínosů. Lidstvo by se vůbec nevyvinulo, kdyby lidé neotvíraly podniky, v nichž dávají ostatním tím, že prodávají své služby za účelem zisku. Lidé by se jednoduše stáhli do sebe, stejně jako zvířata, která mohou dostávat pouze egoisticky. Jen člověk se svým rozvinutým egoismem chápe, jak dávat pro svůj vlastní prospěch, tak aby měl mnohem větší výnos později.

Nicméně, kabala mluví jen o jednotě mezi námi, a z tohoto důvodu, a to i na prvním stupni egoistického přijímání, mluví o vztazích mezi přáteli, a ne o každodenním životě. Všechny tyto stupně se týkají mého spojení s ostatními dušemi a odhalení Stvořitele uvnitř tohoto spojení.

Z čtvrté části každodenní lekce kabaly 09/06/2010, článek, “Mohlo by něco negativního sestoupit z nebe?”

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: