Moudrý otec

Otázka: Je možné říci, že se Stvořitel ponořil do stavu, ve kterém se vnímá jako stvoření?

Odpověď: Ne. Ve skutečnosti jsou všechna stvoření v jediném, absolutním, dokonalém stavu. Aby stvoření dosáhla Stvořitele, musí projít všemi stupni vývoje, kterým se říká „vyhnanství“, aby z těchto úrovní skrytosti, vyhnanství, temnoty pochopila stav, ve kterém se vlastně nacházejí.

Je to podobné tomu, když na své dítě záměrně děláme obličeje, abychom jakoby vyjádřili zlost, radost, utrpení, nadšení. Tím z jeho strany vyvoláváme různé reakce a ono nám pak začíná lépe rozumět a tím se rozvíjí.

Podívejte se, kolik vymýšlíme hraček, metod, ne pro tělesný vývoj dětí, ale pro jejich intelektuální rozvoj. Neboť kdybychom to nedělali, zůstaly by děti na úrovni zvířat, jako bychom je opustili v lese. Lidstvo tolik investuje do školek, škol, vzdělání – to je obrovský svět!

A to vše děláme jen proto, abychom dítě, které se narodí jako živočišný kousek masa, pozdvihli a umožnili mu rozvoj. Během pár let prochází dítě ohromnými vnitřními revolucemi a stává se člověkem, který rozumí nejen tomu, čemu rozumíme my, ale chápe mnohem více než my!

Dokážete si představit, co je do nás vloženo od samého počátku?! Jaký potenciál! A ten je realizován jen díky správnému přístupu k dětem.

Z rozhovoru „Zazvonil mi telefon. Kdo je Stvořitel?“

Originální článek zde.

[#310546]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: