Opravdu svět ovládá jen několik rodin?

Je to tak. Žijeme v hierarchii moci, celý svět je ovládán jen několika desítkami rodin, které si dovolují, co se jim zamane.

Vypadá to, jako by měly díky své moci neohraničené možnosti, protože omezují lidstvu přístup k pravdivým informacím, k získávání některých léků, běžných potravin a levnější energii, kterou bychom už dávno mohli používat místo ropy. Jednají na základě svého mocenského postavení a svých sobeckých cílů.

Jsme bezmocní při vytváření jakéhokoli jiného systému ve světě, pokud nedosáhneme vyšší úrovně propojení, ve kterém začneme vnímat pozitivní síly přírody, nám zatím skryté. Pak opustíme tuto mocenskou strukturu, v níž jsme uvězněni. Těchto několik rodin nemůže odolat vlivu přírody, omezovat rozvoj našeho světa a bránit jeho vývoji do pozitivní formy.

Moudrost kabaly nazývá tyto lidi u moci „anděly“. Kabalistický význam slova „anděl“ je zcela odlišný od toho, co si většina lidí za tímto pojmem představuje. „Andělé“ jsou určité síly, které jsou zcela pod kontrolou vyšší moci. Tyto síly na nás působí jako stíny našich nedostatků a chyb.

Pokud se pozitivně propojíme a sladíme s pozitivními silami přírody – silami lásky, náklonnosti a spojení – zneutralizujeme negativní formy mocenských vlád nad námi. Pokud však zůstaneme každý sám, oddělený od ostatních svými egoistickými hradbami, a když si všichni budou prosazovat jen své vlastní zájmy, pak jako bychom upevňovali moc těchto několika rodin. Jinými slovy, my sami jsme zdrojem jejich moci a vytváříme podmínky pro jejich existenci.

Proto náš pokrok k harmonické a mírové budoucnosti závisí na transformaci vztahů směrem k pozitivnímu propojení mezi námi. Když tak učiníme, pocítíme, že okolo nás je absolutní láska a péče – což je stav, který každému umožní přístup k nejvýsostnější, neomezené a dokonalé formě naplnění a štěstí.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: