Všichni jsme osamělé velryby

Poznámka: Už 20 let plave v severní části Tichého oceánu osamělá velryba, kterou nikdo neviděl a která není schopna komunikovat se svými velrybími příbuznými, protože „mluví“ jinou frekvencí. Zatímco všechny ostatní „komunikují“ v rozmezí 10-20 Hz, tato velryba „mluví“ frekvencí 52 Hz. A tak ji i pojmenovali – „Velryba 52 Hz“.

Její volání se nikdy nepropojilo s voláním jiných velryb, pohybuje se stovky kilometrů od pobřeží ve velkých hloubkách. Četl jsem o ní, a pochopte, bylo mi smutno. Je sama, nikým nepoznána, nikdo ji proto nepotřebuje. Nikdo ji nebere na vědomí. Příroda stvořila takovou osamělou velrybu, takovou osamělost. Nejosamělejší volání.

Odpověď: Stejně si myslím, že by s ní lidé měli začít nějak komunikovat. Pokud je známá frekvence, na které mluví nebo chce mluvit, pak není problém dorozumívací zařízení vyrobit.

Otázka: A vy si myslíte, že chce komunikovat?

Odpověď: Nepochybně. Ale svými vysokými frekvencemi všechny odpuzuje.

Otázka: A co můžeme dělat my pro takové „osamělé velryby“, které žijí na tomto světě a jsou tak opuštěné? Dnes na internetu vidíme obrovské množství lidí, ani si to nedokážete představit, kolik lidí odešlo někam do lesa, do chatrčí, odešli někam do tajgy a prožili tam 20-30 let. Takhle lidé žijí.

Odpověď: Je to jejich volba a neřekl bych, že je špatná. Takto mohou najít sami sebe. Když začnou komunikovat se sebou samými, začnou komunikovat i s přírodou. Možná i se Stvořitelem. Je to lepší než s lidmi.

Otázka: Asi ano, zvlášť v dnešní době?

Odpověď: Rozhodně. Pokud necítí, že mají nějaký zvláštní cíl, poslání, že jsou povinni být na tomto světě, žít mezi lidmi. Pak je jim velmi dobře. Myslím si, že v zásadě najdou sami sebe.

Otázka: A kdybyste si mohl vybrat, odešel byste někam?

Odpověď: Nepochybně!

Otázka: Schoval byste se do pokoje?

Odpověď: Samozřejmě! Každopádně se o to snažím. Zatím neúspěšně. Ale v rámci možností se stále vzdaluji od lidí, od světa.

Otázka: Je možné vytvořit svět o samotě, je možné milovat samotu, je možné v ní být stále?

Odpověď: Pokud se člověk pozvedá a skutečně se pozvedne, prožívá osamělost, opuštěnost. Ale je to úžasný stav, kdy zároveň cítí své spojení se Stvořitelem.

Otázka: Právě k tomu člověk směřuje?

Odpověď: Ano. Toto je osamělá velryba.

Z televizního programu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 16. 6. 2022

Originální článek zde.

[#309813]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: