Čarodějky už nepotřebujeme

Otázka: Ve Skotsku bude posmrtně omilostněno více než 3 800 lidí, kteří byli před 300-500 lety popraveni za čarodějnictví. Tehdy v zemi platil takový zákon. Většinou to byly ženy-čarodějnice. Byly škrceny, upalovány, mučeny, většinou umíraly děsivou smrtí.

Lidé byli obviňováni z kouzel vyvolávající bouře, potápění lodí, ze spolčení s ďáblem, z proměn ve zvířata a ptáky. Na základě toho se vláda oficiálně omluví a na památku obětí budou postaveny pomníky.

Řekněte mi, prosím, je to vůbec nutné, tohle všechno?

Odpověď: Vůbec to není nutné. Způsobí to dnes ještě větší rozruch, hon na čarodějnice.

Otázka: A podle jakého principu to všechno správně vyřešit?

Odpověď: Otevřít lidem oči, aby si uvědomili, že se to už stalo a dnes už není možné, aby se to opakovalo. Všichni jsme si museli toto prožít.

Otázka: A jaký by měl být postoj k tomu současnému čarování, ke kroucení virgulemi a tak dále?

Odpověď: Neexistuje, na světě není žádný správný postoj, k ničemu! Ani k náboženstvím, ani k těmto zaklínadlům s hůlkami, kyvadly, ani k hledání něčeho pomocí větviček. Existují toho tisíce.

Otázka: A jak se k tomu správně postavit? Prakticky na tom stojí svět – na těchto pověrách, fámách.

Odpověď: Ano, svět stále hledá a hledá. Protože svět je založen na tom, že o sobě nic neví. Proč existuje, k čemu a kam směřuje? Jak nás řídí? Kdo nás řídi, jaké síly. O tom nikdo nic neví.

Otázka: A protože tápe ve tmě, postrkuje se stále dokola?

Odpověď: Ano, snaží se najít podporu, ale ona neexistuje.

Svět musí odhalit cíl, metodiku, systém naší existence. Proč vlastně existujeme? Co se s námi děje? Jak se můžeme pozvednout nad tuto každodenní všednost? Prostě se na tento svět podívat shora, nějak se v něm zorientovat. Neutíkat k nějakým pověrám a nejrůznějším podvodníkům a čarodějům.

Otázka: Co přesně má odhalit?

Odpověď: Musí odhalit metodiku řízení našeho světa. Náš svět řídí absolutní dobro. Jsme ve vlastnosti, která je protikladem tomuto dobru.

A proto se musíme nějak napravit, abychom uviděli toto dobro, abychom uviděli tento cíl. A pak můžeme náš svět proměnit správným způsobem.

Otázka: Co je dobro?

Odpověď: Dobro je absolutní vzájemná pomoc mezi všemi.

Z televizního programu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 6. 1. 2022

Originální článek zde.

[#308135]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: