Žít tento den

Otázka: Žít tento den – co to pro Vás znamená?

Odpověď: Skutečně žít v tomto dni. V tom smyslu, že dnes je můj den, já ho tvořím, plně přijímám své pocity z toho, co mi dává Stvořitel, zpracovávám je v sobě. Neustále uvnitř sebe koriguji své pocity, své odrazy světa, a to vše dělám jen proto, abych ospravedlnil Stvořitele na všech úrovních svého vnímání.

Otázka: To se nazývá žít tento den?

Odpověď: Ano, to je velmi těžká podmínka. To znamená, že svět je takový, jak ho vidíš a ty ho musíš v sobě zpracovat tak, jako kdyby byl dokonalý. Je to “jakoby“ nemožné.

Otázka: Dostaneš něco běžně obvyklého a ty to jako by proměňuješ v dobro. Jako bys dostal dobro, i když je to úplné, absolutní zlo?

Odpověď: Ano. A ty to musíš přivést do takového stavu, že ani neuvidíš ani nepocítíš, že je na světě tak mnoho zla, že je celý absolutní zlo.

Pokud se budeš věnovat nápravě svého vnímání světa, pak každý krok vpřed ti ukáže svět ještě strašlivější, ještě a ještě hroznější. Obrazy budou hrozné. Stvořitel tam má takovou továrnu na filmy. Budou ti promítat ty nejděsivější filmové pásy a ty to všechno budeš muset ospravedlnit.

Z televizního pořadu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 17. 2. 2022

Originální článek zde.

[#304159]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: