Změň sebe – změníš svět

Otázka: Posledních 50 let jsou všechny obchody zaplněny knihami, ve kterých se píše, že je člověk schopen svými vnitřními změnami změnit obraz světa, svět kolem sebe. Mluví o tom různé metodiky a učitelé. Informační prostor je zaplněn citáty ze série „Změň sebe – změníš svět“.

Naproti tomu má obyčejný člověk z toho zatím nejasný pocit: zdánlivě tomu rozumí, snaží se změnit, ale nevidí žádné změny ve světě. Jednoduše na to nemá sílu. Existuje jen hrstka lidí, kteří by se tím mohli pochlubit.

Co to je? Velký podvod?

Odpověď: Ne. Prostě člověk v sobě odhaluje celý vesmír, celý svět, sebe, lidi kolem sebe. A proto, když trochu změní své vlastnosti, vnímá svět jinak, vidí všechno jinak. Nic víc.

Otázka: Může sám dávat impulsy k vlastním změnám?

Odpověď: Ano, jsou mu dány výchozí podmínky, ve kterých se může změnit. Tato závislost je přímo úměrná: něco změní v sobě a podle nějakého vzorce se v něčem změní svět.

Otázka: Je možné to skutečně vidět?

Odpověď: Naprosto reálně. Například, dovolte mi, abych vás nyní zahrnul něčím zajímavým, třeba anekdotami, není důležité čím. A vy se budete dívat na svět už jinak. Uvedl jsem samozřejmě hloupost, ale v zásadě je jasné, že vše závisí na stavu, v jakém se člověk nachází.

Z televizního pořadu „Kabala Expres“, 23. 9. 2022

Originální článek zde.

[#303689]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: