Číňané mají pravdu

V Číně platí nové zákazy. Televizní stanice nesmějí vysílat pořady typu estrády, varieté, reality show. Říkají: „Musíme se postavit proti abnormální estetice, k níž patří zženštilí muži, vulgární celebrity, projevy bohatství a úpadek morálky.“ Čína plánuje zakázat animované filmy obsahující jakékoli zmínky o násilí, krvi, hrubosti a pornografii. Propagovat se prý může pouze pravda, dobro a krása.

Souhlasím s nimi. Myslím, že ten zákaz je správný krok.

Najednou jsme začali věřit, že člověk může všechno, že je na takové úrovni… ani ne nezávislosti, ale na takové duchovní úrovni, že je schopen poměrně všechno správně rozlišovat. Že tohle je dobré a tohle špatné. A je dobře, že mi ukazují to špatné, mohu se pak od toho ještě více oddálit. Ale to je nesprávné! Člověk všechno vnímá a vstřebává!

A toho špatného je samozřejmě více než toho dobrého. A proto mají Číňané pravdu – nic dobrého z toho nevzejde. Zakázat to! Tak to ale nejde. Je to jako s dětmi. Dítěti dáváme jen to, co může být dobré pro jeho rozvoj, ne všechno, co chce.

Tato filozofie je blízká lidem z oblasti umění. Jsou režiséři, kteří říkají: „Ukazuji tyto špatné věci, aby se lidé zděsili a nešli touto cestou. Tak to chci – ukázat to špatné, to děsivé!“

Takového režiséra bych poslal někam k převýchově, aby se napravil.

Člověku by se měly ukazovat věci, které může využít pro své duchovní povznesení, aby v něm rostl Člověk, a ne zvíře.

Originální zdroj zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: