Slovo je záznamem vyšších sil

Otázka: V duchovním světě nejsou žádná slova. A přesto je kabala používá k tomu, aby nás vtáhla do duchovního světa. Co je slovo? Jak se má použít?

Odpověď: Slovo je soubor sil, které se vzájemně spojují v určité formě a přecházením od písmene k písmenu a od slova ke slovu, tvoří určitou posloupnost sil, které přesouváním a vzájemným slučováním tvoří z písmen slova a věty ze slov.

Obecně jde o síly vesmíru, kam patří neživá, vegetativní, živočišná příroda a my – všichni dohromady. To znamená, že slova nám říkají o tom, co se děje ve světě a ve světech.

Slova jsou záznamem vektorů, záznamem vyšších sil. Když tedy čteme Tóru správným způsobem, jak ji vysvětluje Zohar, pak bereme celý program od počátku stvoření až do konce, celou jeho posloupnost: jak prochází veškerým materiálem vesmíru, rozděluje jej, vytváří ho.

Tóra jakoby modeluje vesmír a hněte ho, jako se hněte těsto, z neživé, vegetativní, živočišné a lidské části. Všechny části jsou přitom propojeny a každá z nich se vyvíjí. Právě o tom hovoří Tóra od začátku až do konce příběhu.

Z televizního pořadu „Síla knihy Zohar“ č. 8

Originální článek zde.
[#279724]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: