Mohou myšlenky ovlivňovat hmotu?

Svými myšlenkami můžeme skutečně ovlivňovat svět. Člověk se může naučit ovlivňovat vnější zařízení – elektrické, mechanické, dokonce i elektronické nebo jakékoliv jiné – a jednoduše je aktivovat podle své vůle. Existuje poměrně nedávný příklad 62letého muže s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS), který pomocí BCI (brain computer interface) implantovaného do mozku proměnil své myšlenky přímo v tweety a který se pomocí stejného zařízení naučil výhradně pomocí myšlenek posílat e-maily, provádět bankovní operace a nakupovat online.

Kromě myšlenkami řízené motorické aktivace můžeme prostřednictvím myšlenek přenášet i emoce, jako je například láska. Tato schopnost však vyžaduje velmi seriózní trénink. Takový trénink spadá pod kabalistická cvičení, která vyžadují, aby lidé začali pracovat sami na sobě, na svých myšlenkách a přáních, dokud se v těchto myšlenkách, přáních, záměrech a cílech nezačnou spojovat s ostatními lidmi. Tito lidé se pak mohou navzájem dokonale cítit a nepotřebují k tomu žádná slova ani vnější komunikaci.

Mohou být od sebe velmi vzdáleni, třeba na opačných stranách planety, ale přesto se cítí být blízko sebe, jako by spolu mluvili. Takový mechanismus však funguje pouze tehdy, pokud spolu všichni zúčastnění chtějí komunikovat z lásky. Stejně tak cítí matka své dítě vzdálené tisíce kilometrů a také dvojčata se vzájemně pociťují.

Myslím si, že jednou budeme mít technologii založenou na vnitřním vývoji člověka, budeme se moci napojit na externí nástroje a zařízení, a nebudeme tak mít problémy s interakcí mezi lidmi a stroji. Navíc je budeme umět ovládat silou myšlenky.

Takové pochopení a schopnost přichází postupně, do té míry, do které to zvládneme. Vidíme, že vztahy mezi lidmi jsou neuvěřitelně negativní a stále více hrozeb a zbraní potlačuje správné vnitřní mezilidské vztahy.

Myšlenka může infiltrovat pouze z pozice lásky. To je stav, kterého budeme muset dosáhnout. Nejedná se o problém ze strany přírody. Příroda nám již odhalila vše, co má.

Problém je na naší straně.

Příroda – jako by chránila sama sebe – se nám odhaluje do té míry, do jaké se s tím dokážeme vyrovnat. Představte si například, že by se dnes na světě objevila myšlenkami řízená zbraň. Okamžitě bychom všechno zničili. Jsme nejhoršími tvory v přírodě a jsme velmi nebezpeční. Příroda nás však vede k napraveným, láskyplným a pečujícím vztahům, aniž by nás zničila – ale bude nám trvat dlouho, než se to naučíme

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: