Chuť spojení se Stvořitelem

Otázka: Jaká omezení bychom měli klást na nezbytné věci v životě, abychom správně kráčeli k duchovnímu?

Odpověď: Žádná. Jezte, pijte, choďte ven a dělejte, co chcete, ale v rámci toho udržujte stálé spojení se Stvořitelem: „Není nikoho jiného kromě Něho“.

Do té míry, do jaké se s touto myšlenkou nemůžete sžít, jste nuceni ustupovat od svého hýřivého života. Jinými slovy, dělejte si, co chcete, ale začněte přitom snižovat laťku materiálních výstřelků, aby pro vás bylo neustále nejdůležitější „Není nikoho jiného kromě Něho“. A na konci nápravy budete vše v životě užívat bez omezení a ve spojení se Stvořitelem.

Kabala je věda o získání nekonečného, věčného potěšení. Časem začnete chápat, které potěšení nahradit kterým, a uvidíte, jak moc jedno nahrazuje druhé nebo navazuje na druhé.

Není tedy nutné žádné sebeomezování, ale pouze splnění všech podmínek splynutí se společností přátel, s učitelem, se Stvořitelem.

Kli (nádoba), která vše přijala od Stvořitele, na sobě provedla zkrácení (Cimcum). Toto omezení se ale netýká našeho světa, v něm si můžete užívat všeho. Pokud vám pozemské radosti nebrání ve vzestupu ke Stvořiteli, neodvádějí vás od něj, využijte toho.

Dělá to z vás světce, když sedíte se svými společníky u jídla a pláčete nebo chroupete zeleninu?

Naopak, vychutnejte si chutné jídlo a dbejte na to, abyste měli z jídla radost a v žádném případě tuto radost neznehodnocovali. A když pocítíte, že i kdyby na stole nebylo nic, i tak byste zůstali se svými přáteli ve stejném nadšení, pak můžete vše podtrhnout a sečíst.

Z lekce ruštiny, 10. 2. 2014

Originální článek zde.
[#127510]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: