Deprese je důsledkem vnitřního hledání

Všichni víme, že vzdělání je velký problém. Vidím, jakým způsobem jsou děti ve školách vzdělávány. Proto dětská deprese nevymizí! My prostě musíme odpovědět dětem na jejich volání.

Deprese je důsledkem jejich vnitřní potřeby. Navíc jde o obrovský společenský problém, který se neprojevuje pouze u jednoho dítěte. Pozorujeme to absolutně na všech dětech na celém světě. Existuje něco jako deprese zvířat, zejména zvířat žijících v blízkosti svých majitelů. Jsem si jistý, že ji mají i divoká zvířata a rostliny.

Deprese – jedná se o pocit nedostatku životní energie, který začíná být patrný v našem světě. Závisí na člověku, protože on se musí pozvednout na jinou úroveň, aby skrze něj přišla do našeho světa vyšší síla, síla života. A pak zmizí problém s ekologií, s naším zdravím, se společenskými vztahy, úplně se vším.

Schází nám životní síla. Vidíme, že všechno se vytrácí, stárne, mizí, ztrácí svou hodnotu, svůj smysl. Snažíme se ze všech sil o povzbuzení nejrůznějšími módními výstřelky, snahami, vzájemně se předhánět v technice a technologiích. Když se však podíváme pravdě do očí, zjistíme, že potřebujeme zcela jinou úroveň existence, jakousi jinou rovinu, pochopení toho, k čemu tady jsme a kam směřujeme. Před touto výzvou stojí celé lidstvo, zejména v současnosti.

A děti v tomto případě hrají velmi důležitou a užitečnou roli. Nemůžeme se jich přece zbavit, je to náš problém, naše bolest. Se sebou si už nějak poradíme, ale když se trápí dítě, nemůžeme s tím nic dělat.

Když se tedy dívám na své děti a zejména na svá vnoučata, začínám tyto výzvy pociťovat. Dítě je totiž skutečně má. Je na něm vidět, že i v tak útlém věku mu v životě něco vnitřně chybí. Je těžké to vysvětlit. Vidím to jen svým vnitřním zrakem, z hloubky té přirozenosti, kterou jsem pro sebe odhalil. Toto však existuje. A my tomu neunikneme.

Z televizního pořadu „Fokus. Deprese v dětství“

Originální článek zde.

[#282365]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: