Kam zmizeli všichni pracovníci?

Přestože se v mnoha zemích s přibývajícím počtem očkovaných lidí znovu otevírá ekonomika, zásadní část trhu práce se stále nedaří znovu nastartovat, chybějí pracovníci.

Zákazníci tu jsou, podniky jsou otevřené, zaměstnavatelé nabírají nové zaměstnance, ale zdá se, že pracovníci zůstávají pohodlně doma. V některých zemích a v některých profesích je situace tak zoufalá, že uchazeči o zaměstnání vedou pohovory s potenciálními zaměstnavateli, místo aby tomu bylo naopak. Existují dokonce bizarní případy, kdy zaměstnavatelé skutečně platí uchazečům jen za to, že se dostaví na pracovní pohovor!

Když c ovid-19 teprve začínal, napsal jsem, že až lidstvo vyjde z druhé strany pandemie, bude to jiné lidstvo. Zdá se, že jsme svědky toho, jak se to vyvíjí. Někteří říkají, že lidé dostali příliš mnoho peněz jako podporu v kovidové době, ale já si myslím, že pravda je mnohem hlubší: Lidé prostě nechtějí pracovat. Uvědomují si, že jejich práce byla druhem otroctví, a rozhodli se z ní vystoupit. Toho jsme v dnešní době svědky.

Myslím, že je pro všechny lepší, že tato situace nastala. Dochází k menšímu znečišťování prostředí, menšímu vykořisťování lidí, zvířat a přírodních zdrojů a vydělávají na tom všichni kromě magnátů, kteří chtějí dál hromadit miliardy, ale za jakým účelem?

Naše práce, a hlavně kariérní úspěch, dříve určoval naši sebeúctu. Dnes to už mnoho lidí nezajímá. Je jim jedno, co si ostatní lidé myslí, chtějí si odpočinout a trávit čas v klidu. Je to tak lepší pro všechny, zejména pro naši ubohou planetu.

Čím jsme zahálčivější, tím méně jsme v rozporu s přírodou. Vezměte si jakékoliv zvíře a uvidíte, že když nehledá potravu, úkryt nebo se nestará o svá mláďata, klidně odpočívá. Až dosud jsme nebyli jako zvířata. Každou chvíli jsme trávili tím, že jsme pracovali více hodin, vydělávali více peněz nebo utráceli své peníze a nutili ostatní lidi pracovat více hodin. Výsledkem bylo, že jsme znečistili a téměř zničili naši planetu. Kdyby lidé žili jako zvířata a pracovali jen tehdy, když potřebují, nevytvářeli bychom si všechny problémy, které jsme si vytvořili, nebyli bychom vyčerpaní a ve stresu.

Je v našem zájmu, abychom byli líní, a v zájmu magnátů je, abychom pracovali co nejvíc. Proto nám prodávají představu, že naše pracovní pozice určuje, kdo jsme. Když nám ale ve skutečnosti nezáleží na tom, co si lidé myslí o tom, kdo jsme, pak nemáme důvod ohromovat je honosnými pracovními tituly. Konečně si můžeme oddechnout!

Teď, když máme více volna, si postupně najdeme smysluplnější náplň svého času. Budeme se ptát, proč jsme tady, a zjistíme, jak naše přítomnost zde souvisí s přítomností všech ostatních lidí na světě a se světem kolem nás. Uvidíme, že svět je jeden systém, najdeme v něm své místo a budeme šťastní a klidní. Proto jsem vděčný za tento nový trend, kdy lidé odmítají pracovat zbytečně.

Originální zdroj zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: