Máme se bát prokletí?

Otázka: Velmi mnoho lidí věří v sílu prokletí a bojí se ho. Měl jsem přítele Vitalika, který mi vyprávěl, že v mužské linii jeho rodu existuje kletba už téměř sto let. Právě v mužské linii. A on dokonce cítil, že je na řadě. Zemřel doslova týden po našem rozhovoru.

Co je prokletí? Skutečně existuje?

Odpověď: Existuje uhranutí, kletba, různé druhy uřknutí a další. Existuje to a je třeba to vzít v úvahu.

Otázka: Ale je rozdíl mezi uhranutím a prokletím? Uhranuti může být náhodné, ale prokletí je záměrná vražda.

Odpověď: Existují lidé, kteří mají – jak se říká – zlý pohled. Jsou lidé, kteří ovládají negativní energii. Když se setkávají s ostatními – a je jedno, jakým způsobem – nemusí se jich ani dotýkat, být blízko. Oni přitom mohou úmyslně člověka ničit a uvádět ho do chorobného stavu.

Otázka: Ale pokud se to dělá záměrně?

Odpověď: V dnešní době neexistují takoví specialisté, aby to dělali záměrně, pouze v „politice“, jak se říká. Ano, nedělám si legraci. Ale takoví lidé jsou dnes velmi vzácní.

Otázka: Jak se chránit před prokletím nebo uhranutím? Je možné se chránit?

Odpověď: Pouze spojením s vlastnostmi odevzdání a lásky – to je to, co učí kabala. Stát se takovým. Jinak to nejde.

Kletba nepůsobí na toho, kdo postupuje ke světlu, k lásce. Ale znal jsem kabalisty, kteří věnovali pozornost i těmto činům. Lidé, kteří pociťovali duchovní síly, si také uvědomovali, že existuje uhranutí, že dokonce i obyčejní lidé, ne kabalisté, kteří nepracovali nad egoismem ale naopak, kteří pracovali s využíváním egoismu, mají síly.

Otázka: Vrací se tomu člověku, když například proklíná druhého?

Odpověď: Toto je již složitý systém. Raději o tom nebudu mluvit, řeknu jen proč. Protože člověk, který používá temné síly přírody, má celý systém, podle kterého pracuje, proč to dělá, atd. Nemůže pracovat proti Stvořiteli, jak se říká. Nemůže pracovat proti dobru, proti lásce, protože tento systém je vyšší a silnější.

Pokud však v tomto dobrém systému dojde k nějakým poruchám nebo nedokonalostem, pak se sem zlý systém může okamžitě vklínit a vykonat svou škodlivou práci.

Otázka: Je třeba se toho bát?

Odpověď: Ne, je třeba přemýšlet jenom o dobru, pouze toto! Za žádných okolností bychom se neměli bát a nedělat nic proti tomuto údajnému zlu, ale uvědomovat si, že toto zlo je také v rukou Stvořitele, a pokud je to skutečně nutné, tak bude a my se s tím musíme srovnat.

Otázka: Vaše hlavní rada je …?

Odpověď: Láska. Ona napravuje všechno.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: