Deprese – důsledek naši touhy

Všichni víme, že vzdělání je velký problém. Vidím, jak se děti vzdělávají ve školách. Proto deprese z dětství nezmizí! Musíme jen odpovědět dětem na jejich touhu.

Deprese je důsledkem jejich vnitřní touhy. Navíc je to obrovský společenský problém, protože se neprojevuje jen u jednoho dítěte. Pozorujeme ji úplně na všech dětech v různých zemích světa.

U zvířat také existuje něco jako deprese, zejména u domácích zvířat, žijících vedle svých majitelů. Jsem si jistý, že je jak u divokých zvířat, tak i u rostlin.

To znamená, že deprese je pocit nedostatku životní síly, který začíná pociťovat náš svět. Závisí to na člověku, protože se musí pozvednout na další úroveň, aby skrze něj přišla do našeho světa duchovní vyšší síla, síla života. A pak zmizí problémy s životním prostředím, s naším zdravím, se sociálními vztahy, se vším.

Chybí nám životní síla. Vidíme, že vše je vyčerpané, stárne, mizí, ztrácí hodnotu, smysl.
Snažíme se inspirovat nejrůznějšími módními výstřelky, touhami, vzájemně se obohacovat technikou a technologiemi. Pokud se však podíváme pravdě do očí, potřebujeme úplně jinou úroveň existence, nějakou další fázi, pochopení toho, k čemu jsme a kam směřujeme. Tento úkol stojí před celým lidstvem, zejména nyní.

A děti v tomto případě musí hrát velmi užitečnou roli. Koneckonců se jich nezbavíme, je to náš problém, naše bolest. Se sebou si nějak poradíme, ale když trpí dítě, s tím se nedá nic dělat.

Když se tedy podívám na své děti a zejména na svá vnoučata, začínám tyto jejich touhy pociťovat. Dítě je doslova má. Je na něm vidět, že i v tak mladém věku mu v životě něco vnitřně chybí. Je těžké to vysvětlit. Vidím to jen svým vnitřním zrakem, z hloubky přirozenosti, kterou jsem odhalil, ale to opravdu existuje. My se tomu nijak nevyhneme.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: