Přijde konec světa?

Poznámka: Tento citát je z komentáře k vašemu videu o poslední generaci. Igor píše: „Vymyslel jste děsivý název – „poslední generace”. Ale líbí se mi. Ano, jsme poslední generace, protože se blíží konec světa. A jsem za to rád.”

Odpověď: Konec světa – nevím, co si představuje. Já si představuji konec našeho světa.

Poslední generace je poslední egoistická generace, která žije ještě v egoismu, v těchto strašných mezilidských vztazích a tak dále. A pak přijde další generace, která nebude poslední, bude to první generace nového světa.

My jsme ještě poslední generace. Jsme povinní rozpoznat zlo, které je za všemi našimi minulými stavy a jednoznačně se rozhodnout, že ho již nikdy nebudeme používat.

Otázka: Takže tato generace si musí uvědomit zlo egoismu?

Odpověď: Ano. A to natolik, že se k tomu v žádném případě nevrátí. Aby tento účinek z uvědomění si zla v ní zůstal a sloužil jako správná podpora, půda pro zrod nové generace.

Otázka: A v čem tkví vaše práce? Aby to lidé pochopili a přijali to?

Odpověď: Hovořit o tom, že jsme egoisté, kteří jsou povinni se nad něj pozvednout. A jako základ naší existence jsme povinni přijmout pozitivní sílu přírody, a ne zlo čili negativní sílu přírody. A tak postupovat kupředu.

Otázka: Když se ptají tito lidé, je zřejmé, kam směřuji: bude apokalypsa, přijde konec světa, je to napsáno v mnoha svatých knihách. Co se tím míní? Co znamená konec světa?

Odpověď: Konec světa – to se mluví o konci naší egoistické existence.

Příroda je nekonečná, nic nekončí, nikam nezmizíme. Budeme se rodit znovu a znovu. Takže nám nic nehrozí. Naopak, budeme muset se do těchto stavů pořád znovu vracet, abychom dospěli ke správnému závěru a správnému životu.

Z televizního programu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 15. 3. 2021

Originální článek zde.

[#281726]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: