Moje rada člověku, který je osamělý

Co myslíte, jaký je podle vás hlavní problém v dnešním světě? Řeknu vám to. Je to osamělost. Všichni se shodují – je to osamělost.

V Anglii byl ministr pro osamělé, již jsme o tom hovořili. Dnes mají ministra pro osamělé v Japonsku. Z mnoha důvodů, jedním z nich je to, že většinou osamělí lidé spáchají sebevraždu.

Čtenářka nám píše: „Šílená osamělost! Nechápu, jak jsem se dostala do tohoto bodu. Vždy jsem byla společenská, otevřená, a najednou jsem sama! Prázdný dům, prázdné srdce, telefon je tichý. A já také nechci volat nikomu. Tak osamělá, že nemám sílu! A kolik osamělých lidí je kolem! Jak my, osamělí, máme žít?!“

Ve skutečnosti ona i všichni z nějakého důvodu sedí doma. Měli by být vyhledáni? Pro ně tu musí být ministerstvo? Je to problém!

Faktem je, že zde nepomohou žádní ministři a žádná rozhodnutí shora, od vlád. To jsou jen odpovědi a výmluvy, že nám na osamělých záleží. To nikomu nepomůže. Lidé cítí, že nemohou najít smysl života v manželství ani v práci. A zdá se, že ani v přátelství. Nikde!

Ležím v posteli – proč bych měl vstávat? Není potřeba. Prostě není třeba se vůbec hýbat, přemýšlet, mluvit nebo dělat cokoli. Je to takové zmrznutí světa.

A kde je smysl toho všeho? Pouze v tom, že odhalíme smysl života, který je nad tímto stavem. A přinejmenším vám o tom něco můžeme říct, něco ukázat, zatřepat a vyburcovat lidi. Jinak samozřejmě to může skončit tak, že se začnou prodávat pilulky, které vás navždy uspí. A lidé si je budou kupovat. S radostí je hodí do úst, polknou, vypijí sklenici vody a spokojeně se uloží.

A proč je nyní takový trend? Neboť člověk musí prorazit bariéru, která je v absolutní nechuti dělat cokoli. A teprve potom objeví úplně jiný život. To je v jistém smyslu smrt. Po překročení této hranice zjistí, že existuje život, ale je jiný, je rozdílný a teď v něm mohu začít existovat.

Musí pochopit, souhlasit, chtít se vzdát tohoto života – egoistického, ve snaze o něco a nějak. Když s tím bude souhlasit v nějaké formě, a bude to možné v různých formách, bude připraven na další život.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: