Na co je nutné myslet každou minutu?

Renat píše: „Vážený Michaile Semenoviči! Viděl jsem video na YouTube ‚Jak překonat hanbu?‘ Můžete mi prosím říci, co mám dělat? V souvislosti s koronavirem jsem přišel o podnikání, mám obrovské dluhy vůči bankám, bydlím v pronajatém bytě, mám malé dítě. Jak neztratit lidskost? Stres, deprese, záchvaty paniky, nespavost. Jak zvládnout dočasnou, ale obtížnou životní situaci? Přesně jste popsal můj stav mysli.“

Doporučuji vám vypnout mozek a nervy a jednat naprosto mechanicky, racionálně. Musím udělat to, co ode mě život vyžaduje dnes, aniž bych věnoval pozornost tomu, co se stane pozítří, a možná i zítra. Důležitý je dnešek! A když mě správně pochopíte, pak pochopíte, jak by měl být náš svět vnímán obecně.

Neměli bychom myslet na zítřek nebo pozítří, neměli bychom si dělat žádné velké plány. Musíme jednoduše být každou minutu užiteční sobě, svým blízkým, a pokud budeme správně chápat budoucí svět, může se nám podařit říci o něm ostatním. A nesnažte se příliš rozumovat a filozofovat. Snažte se být co nejjednodušší.

A pak najednou uzříte novou cestu, po které lze bezpečně kráčet jako v parku, kde vám nikdo nepřekáží. A pokud se vám přesto bude zdát, že vás něco obtěžuje, jděte hlouběji po této cestě. Uvidíte, jak se vše vyřeší a vytvoří se vám prostor pro váš jednoduchý život. A tak se ze všech těchto problémů dostanete. Hlavní věc v této době, v této pandemii, je žít skromně. Tento přístup vás dovede k nejrozumnějším myšlenkám a činům.

Originální zdroj zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: