Amerika jako zrcadlo světa

Za vnějšími nepokoji v USA se skrývá především vnitřní otřes. Současná Amerika v podstatě odhaluje, že již není Amerikou. Není tou Amerikou, která byla dlouho příkladem úspěchu. Dnes je příkladem rozkolu, který rozděluje společnost na dva tábory.

Musíme pochopit, že tato bomba dnes tiká na každém místě. Amerika ukazuje budoucnost světa. Je to stav, ke kterému všichni dospějeme, pokud nebudeme vážně přemýšlet o tom, jak napravit spojení mezi lidmi. Lidská přirozenost se stává více krutou a nekompromisní. Místo toho, abychom vytvářeli jednotný, integrální svět, směřujeme plnou parou k jeho protikladu – neslučitelnému nepřátelství, nenávisti a Velké válce.

Hledání pravdy

Pravdu nemá ani pravice ani levice, nemají ji republikáni ani demokraté. Řešení problému se nachází o stupeň výše. Skutečná jednota není budována na úrovni protikladů, ale nad nimi. Jinak nás čeká vnitřní rozklad a vnější vzpoura. A ostatní by se neměli zlomyslně dívat na Ameriku jako by se jich to netýkalo, protože sobecký přístup jako takový dříve či později ztratí sílu. Americká ústava, dříve pokroková, v dnešní době odhaluje druhou stranu: neexistuje rovnost, svoboda, spravedlnost, dokud vládne sobectví. Všechny „úžasné“ snahy nakonec ničí společnost, protože jsou založeny na stejné touze povyšovat se nad ostatními, využívat je.

Objev roku

Ve skutečnosti se celý svět nachází v tomtéž stavu. Proto bude rok 2021 rokem rozpoznání zla – naše egoistická přirozenost pocítí ránu a nakolik je vůči ní bezmocná. Ať děláme cokoli, chováme se podle ní navzdory našim vlastním zájmům.

Tento objev se stane diagnózou, pomocí které konečně pochopíme, jaký lék je potřeba. Doufám, že ho přijmeme dříve, než začne agónie.

Co je tím lékem? Metodika, která společnosti umožní vytvořit „zlatý střed“, kabala ho nazývá „střední linií“. Její smysl spočívá ve zklidnění, pozvednutí se nad protiklady. Nejedná se o marný nebo okázalý boj proti egoismu, ale jednotu a rovnováhu na vyšší úrovni, kde on už nad námi nemá moc.

Tomu se musíme naučit a čím dříve začneme, tím lépe. V hebrejštině je krize nebo průlom (hebr. Mašber) místem, kde rodí ženy. Jinými slovy, místo, kde se rodí nový život. A ačkoli se rodí v utrpení, utrpení bývá různé. Hodně záleží na nás: jsme připraveni pomáhat při porodu, nebo mu naopak bráníme? Příroda sama rodí nové, sjednocené lidstvo a tento přerod, v našem vnímání tak krutý, je ve skutečnosti úžasný. Vždyť my rozbíjíme skořápku iluzí, odhazujeme klam, z rozkolu a rozdělení vyjdeme na světlo, na svobodu, od malicherné lásky k sobě a vzájemného odcizení k naší první opravdové jednotě.

Je již zralá, připravená pro nás. Jsme na ni připraveni? Zatím ještě ne. Proces však začal, to znamená, že jej nelze zastavit.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: