2021 – rok přechodu k novému životu

Lidstvo se chce vrátit ke svému předchozímu každodennímu životu, protože nechápe, co se s ním v důsledku epidemie koronaviru stalo. Lidé sní o tom, že bude všechno jako dříve: otevřou se fabriky, restaurace, zábavní podniky a všechny obchody, které byly uzavřeny v roce 2020, jako by bylo možné vrátit čas zpět.

Média vykreslují budoucnost jako věrnou kopii minulosti a posuzují pouze to, kolik času a peněz bude zapotřebí k obnovení starého života. Ale takto nemůžeme přemýšlet! Vždyť bychom tím zbytečně promarnili všechny zdroje, které nám zůstaly, a zůstali bychom s prázdnýma rukama, bez síly a naděje do budoucnosti.

Není možné, abychom se vrátili k tomu, co bylo. Musíme postupovat kupředu, směrem k lepšímu spojení lidí, směrem k většímu sblížení, k přátelským vztahům, abychom mohli přijít k novému světu. Pokud budeme chtít obnovit náš starý život, vyprovokujeme údery přírody a příroda nás tak za cenu velkého utrpení naučí, že už není cesty zpět.

Příroda se snaží organizovat lidstvo na nové úrovni, s novými silami. Když vidím tlak, který z ní vychází, raduji se, že místo světové války, mnoha milionů zabitých a umírajících hlady s námi příroda jedná takovým jemným a opatrným způsobem, s láskou. Stejně jako rodič vychovávající dítě si uvědomuje, že na něj musí vyvíjet tlak, omezovat ho, aby se chovalo správně a neubližovalo si. Ale veškerý tento tlak pochází z lásky.

Právě tento rodičovský přístup přírody vůči nám jsem pocítil a uvědomil jsem si, že to bude trvat několik let, protože příroda na nás tlačí velmi jemně. Mohla by s námi tvrdě zatočit, ale dává lidstvu čas, abychom pochopili, kde se nacházíme. Doufám, že tuto nápovědu přijmeme správně.

Myslím si, že v roce 2021 všichni pocítíme a pochopíme cílenou výzvu přírody, která nás organizuje a směřuje správným směrem. Všechny stavy, které přicházejí, jsou v náš prospěch, abychom se do nich ponořili, odhalili a pocítili v nich zvláštní péči shora. Tato péče nás posouvá do nové etapy, na nový stupeň lidské existence.

Příroda nám pomáhá, abychom se k sobě navzájem přiblížili a uvědomili si, že před námi je pouze dobrá budoucnost. Myslím si, že následující rok nám odhalí toto: musíme jen otevřít oči, rozum a pokusit se pochopit, co s námi dělá příroda, kterou jinými slovy nazýváme „Stvořitel“.

Jak úspěšný bude příští rok 2021 závisí na tom, zda pochopíme, co nám chce vyšší síla dát a co si přeje s námi udělat. Příroda nás svým působením neustále posouvá kupředu a rozvíjí, abychom se místo boje spojili a navzájem si pomáhali. Země je schopná uživit všechny a poskytnout veškeré blaho.

Pro každého je zde dost místa a my máme dostatek sil k tomu, abychom každému poskytli vše, co potřebuje pro dobrou, normální existenci. Ve spojení, které se mezi námi vyvine, začneme chápat to nejdůležitější: odhalovat „Stvořitele“ ve stvoření.

Myslím si, že rok 2021 bude přechodným rokem od minulého života k budoucímu. A tento přechod nebude dokončen během jednoho roku, ale bude trvat několik let. Alespoň si tak začneme uvědomovat, k jakému stavu bychom měli dospět v blízké budoucnosti.

Není možné, abychom vyráběli nepotřebné výrobky. Není možné vyždímat ze Země všechny přírodní zdroje. Není možné zbytečně rozhazovat peníze do všech stran. Je třeba investovat všechny dostupné finanční prostředky do integrálního vzdělávání lidí. Je třeba v nich vychovat touhu po sblížení a ve spojení mezi námi poznat vyšší sílu – „Stvořitele“. A pak dosáhneme věčnosti a dokonalosti, které nás čekají.

Chci popřát lidem v nadcházejícím novém roce, aby pochopili podstatu vývoje, do kterého nás příroda umístila. Pokud se staneme jeho aktivními účastníky, můžeme mu pomoci. A pak velmi rychle dospějeme k dobrému a šťastnému životu. Doufám, že za rok, kdy se budeme loučit s rokem 2021, bude náš stav už mnohem lepší než dnes.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: