Pravděpodobný portrét Boha

Výzkum Pew Research ukázal, že asi 90 % Američanů věří v Boha neboli Vyšší moc. Souběžně s tím se psychologové ze Severokarolínské university rozhodli objasnit, jak vypadá Bůh, a pro svůj výzkum získali více než pět set amerických křesťanů.

Ukázalo se, že různé skupiny a sektory populace mají o tomto obrazu různé představy. Vědcům se přesto podařilo dospět k „aritmetického průměru obrazu“.

A kdo je tedy Bůh?
Bůh neboli Stvořitel je Vyšší síla přírody, jež existuje výše času a prostoru nad všemi omezeními našeho bytí. Není náhodou, že v kabale je „Bůh“ a „Příroda“ totéž.

Vyšší síla stvořila člověka a projevuje se v něm jako čisté dávání, láska. Pro nás je Bůh „kulatý“ – je všude a ve všem, vždy milující, ať byste se podívali odkudkoli. Není podobný jakýmsi představám o Něm, není jimi omezen.

Ale to jen tehdy, pokud se Stvořitel projeví. Mezitím člověk vnímá, že žije v našem světě, v maticové realitě vytvořené pouze proto, aby z této úrovně zahájil vzestup ke Stvořiteli, sblížil se s Ním svými vnitřními vlastnostmi.

Z negativu, z protikladných vlastností projevujeme pozitivní. Cesta k lásce je tím, čím je náš život. A abychom k němu mohli kráčet přímo, aniž bychom kličkovali džunglí sebelásky, máme k dispozici metodu kabaly, která nám umožňuje společné odhalování Boha jakožto síly dávání.

Nelze ho zachytit materiálním vnímáním v pěti tělesných smyslech. Všechno, co je řečeno v kabale, od začátku patří k vyšší úrovni poznání a porozumění světu. A pokud si přejeme vytvořit skutečný, duchovní portrét Boha, není třeba si něco vymýšlet. Kabalisté již Jeho přesný obraz popsali, načrtli jej v jazyce vlastností a tužeb, s jasnými obrysy systému napravených vztahů mezi lidmi.

Hledáme Boha všude: v náboženstvích, v mystice, v přírodě, ve vědě, dokonce i v tom, že se Ho zřekneme. A On – je síla dávání, která všechno stvořila, žije ve všem a projevuje se na základě souladu vlastností, jednoty. On – to jsme napravení my.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: