Nebezpečí sociálních nepokojů po koronaviru

Mezinárodní organizace práce uvedla, že koronavirus může eliminovat polovinu pracovních míst – to znamená, že se téměř dvě miliardy lidí ocitnou bez práce. Jak však nakrmit dvě miliardy rodin bez výdělků?

Když práci správně zorganizujeme a spravedlivě rozdělíme její plody, pak každý bude mít dostatek a člověk žijící v integrální společnosti se bude cítit komfortně a spokojeně.

A když tak neučiníme, viry nás budou opětovně atakovat, přinutí nás zůstat doma v karanténě a vyberou si oběti na lidských životech. To vše do té doby, než se sjednotíme v názoru, že je lepší podělit se s ostatními a zůstat naživu. Bude to těžké učení.

V mnoha zemích začaly nepokoje: v Libanonu lidé zapalují banky a ve Spojených státech se konají ozbrojené demonstrace. Roste nebezpečí vypuknutí násilí. Egoismus rozněcuje silné emoce, a tak Američané nikoliv bezdůvodně vykoupili všechny zbraně ve zbrojních obchodech.

Teď se vydají do ulic, aby vyrovnali skóre především s vládou, protože v souladu s tím, jak obrovské částky, které s požehnáním vlády přecházejí do kapes oligarchů, dojde k vážnému zúčtování.

Rovné rozdělení samozřejmě vyžaduje především nový, sociální způsob myšlení, a v tomto duchu musíme lidi vzdělávat. Všem by mělo být jasné, že pokud se více nepřiblížíme k sobě navzájem a nebudeme k sobě laskaví, pak budeme nuceni stále více se od sebe vzdalovat pod hroznými údery přírodních katastrof a činů způsobených člověku člověkem.

Co může lidi přimět k tomu, aby přemýšleli o sociální a integrální formě a pocítili svoji závislost jeden na druhém? Tváří v tvář úderům, utrpením, nemocem a smrti bude každý chtít naslouchat a nakonec bude každý souhlasit s tím, že náš svět je integrální a uzavřený a že není kam utéct.

Proto se k sobě musíme chovat tak, aby si všichni byli rovni a cítili se jako v jedné rodině.

Očekává se, že koronavirus jen tak nezmizí. A pokud nás do stavu, kdy budeme nuceni se připojit ke společné integrální jednotě přírody, nepřivede tento virus, pak nějaký další, protože dnes existuje pouze neživá, rostlinná a živočišná úroveň přírody.

Epidemiologové předpovídají, že epidemie potrvá nejméně další jeden a půl až dva roky. To znamená, že koronavirus tu bude stále s námi, a pokud ne, přijde další virus, který s největší pravděpodobností bude ještě horší.

Lidstvo bude stále muset sklánět svůj egoismus a zaujmout takovou formu společnosti, kde si všichni budou rovni a budou se navzájem podporovat, namísto toho, aby každý tahal svým vlastním směrem a snažil se z vládního systému vyždímat co nejvíce pro své potřeby. Tímto způsobem stimulujeme pouze vznik nových škodlivějších virů.

Jsem velmi optimistický, protože údery vedou k přemýšlení. Vidíme, jak se před hrozbou viru nyní zastavil celý svět. Nové viry nás ještě více spojí a ukážou nám cestu ke správnému spojení, ke vzájemnému integrálnímu systému. A až se systém našich vztahů stane dobrým a správným, všechny viry se změní ze škodlivých na užitečné. Přeji nám všem hodně úspěchů!

Originální článek zde

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: