Co nám chybí ke štěstí

Poznámka: Vědci dospěli k závěru, že do roku 2050 bude lidstvo čelit 10 hlavním problémům: genová modifikace lidstva, zvýšení podílu starší populace, zánik měst, vývoj sociálních sítí, nové geopolitické rozpory, bezpečnost dopravy, vysychání přírodních zdrojů, kolonizace jiných planet, rozšiřování schopností lidského mozku a rostoucí vliv umělé inteligence.

Odpověď: Nic z toho se nestane. Veškerý rozvoj je nasměrován k tomu, aby nás zmátl. Myslíme si, že se můžeme vypořádat s mnohými problémy – osídlit planety, ovládnout pouště – cokoli. Můžeme stavět, ničit, fantazírovat. Jenže náš egoismus nám to nedovolí.

Udělá náš život nesnesitelný, přivede nás do stavu nepřetržitého boje mezi námi: mezi členy rodiny, dětmi, rodiči, sousedy žijícími ve stejném městě, ve stejném okrese. Nebudeme spolu schopni vyjít a do pekárny poběžíme s kulometem krátkými přískoky po opuštěných ulicích. Bude to hrozný život. Egoismus nás k tomu vede.

Žádné vynálezy nám nepomohou a nic nám nedají. Využijeme je k podrobení ostatních lidí kvůli peněžnímu zisku. Přece vidíme, jak se vyvíjí technika a jak ji využíváme. Pojďme se tedy podívat, co nám brání, abychom byli šťastní!

Štěstí – není osídlit jiné planety – tato neživá nebeská těla. Mít auta bez řidičů, nebo žít 200 let. Stačí, když se dožijeme 70 – 80 let. Nic víc! Nejde o to, jak dlouho budeme žít, ale jak budeme žít. Stejně smrti neunikneme. Oddálit ji – je jednoduše hloupý zájem lidstva!

Musíme to udělat tak, že zatímco žijeme v tomto světě, začneme cítit věčnost a nekonečnou existenci. To je řešení problémů. A nezabývejte se všedními problémy našeho egoismu. Stejně nám všechno zkazí.

Nemůžeme říct, že bychom byli šťastnější než ti, kteří žili před 50 lety. Neměli elektronické „věcičky“, se kterými si dnes hrajeme, ale nebyli o to méně šťastni.

Z dnešních statistik vidím, že lidé jsou víc nespokojení, lidstvo se nachází v hlubší depresi. Dnes člověk přemýšlí, jak a kde užívat marihuanu nebo něco jiného, aby se omámil. Proč má žít 200 let, když sto let stráví v drogovém snu?!

Musíme si vytvořit dobrý život. A je to velmi jednoduché – dobrými vztahy mezi námi. Jinak je pro nás Armageddon připraven.

Víte co je Armageddon? V Izraeli je malá hora („Har“ – hora) s názvem „Megido“. Před několika tisíci lety se tam konaly nějaké potyčky, boje. A tak vznikl obrazný výraz „Armageddon“ – konec světa.

Nemusíme na to čekat. Můžeme jít na tento kopec a rozhlížet se dolů. Není to velký kopec, tak 700-800 metrů vysoký. Nechoďme do extrémů. Udělejme svůj život dobrým, klidným a šťastným teď a ne za 50 let.

A co je nejdůležitější, s pomocí vědy kabaly můžeme pocítit následující život, Vyšší svět, přechod z jednoho stavu do druhého, do koloběhu života. To všechno je v našich silách.

Přeji Vám odhalení věčného stavu rostoucí a spokojené materie.

Z televizního programu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 2. 10. 2017

Originální článek zde.
[# 216081]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: