U červené linie 1

Epidemie koronaviru se týká každého člověka na světě bez ohledu na to, odkud je: z Itálie, Izraele, Koreje, Ruska. Celý svět se bojí. Virus se šíří, neuznává žádné hranice a jeho konec není na dohled. Odborníci předpovídají, že se epidemie protáhne na dobu jednoho roku, dokud se neobjeví nějaké možnosti, jak s ní bojovat.

Koronavirus razantně změnil vztah mezi lidmi ve společnosti a vystavil nás vážným otázkám. Co je třeba udělat, abychom se vrátili k normálnímu životu, co od nás příroda vyžaduje a proč nám přináší podobná překvapení? Jaké je řešení všech problémů, s nimiž se potýkáme v životě?

Na jedné straně nám tyto problémy ukazují, nakolik jsme spolu spojeni a jak jsme na sobě navzájem závislí. Avšak na druhé straně naše spojení není dobré a musíme se naučit, jak to změnit. Koronavirus jen začal odhalovat závažnost našeho stavu. Dosud ještě není situace tak špatná.

Uvidíme, co se stane, když Severní a Jižní Amerika, stejně jako evropské země, zavřou své hranice. Lidstvo se opět vrátí k uzavření hranic, k závorám.

A přitom jediným východiskem je pečlivě zjistit, jak by mělo vypadat správné spojení mezi námi a jak vybudovat natolik dobré vztahy, aby se žádný virus neprosadil. Virus je známkou toho, že naše vzájemné spojení je nesprávné, špatné.

Z ranní lekce 7. 3. 2020

Originální článek zde.
[# 261406]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: