Zboží pro střední třídu

Zpráva: Navzdory vládnímu boji proti drogám trh s drogami stále roste.

Příčina spočívá v nepřetržité poptávce v Evropě a USA, kde se hlavním spotřebitelem již dávno stala střední třída. Podle UNODC na celém světě užívá oficiálně zakázané drogy 315 milionů dospělých.

Průzkum trhu s drogami poukazuje na to, že poptávka po drogách zůstává vysoká a s růstem populace stále roste. Drogový průmysl se rychle přizpůsobuje, výroba drog ze surovin je čím dál tím efektivnější.

Ve světě se mírné užívání drog již dávno stalo běžné pro střední třídu a pro bohaté. Například v Londýně je jedním z center užívání drog, konkrétně kokainu, finanční středisko City. Užívají ho nejen na večírcích o víkendu, ale také v kancelářích v nočních hodinách – jako povzbuzující prostředek, který umožňuje udržet koncentraci na práci. Kokain je ideální droga pro finančníky.

Poznámka: Dochází k postupné manipulaci lidí směrem k používání drog na uklidnění. Vždyť co je potřeba udělat s egoismem? Zkrotit ho a ještě navíc ho změnit na altruismus – což se považuje za nemožné, a tak vzniká nutnost omezit naši zlou přirozenost jinou metodou – uklidnit ji narkotickým polospánkem.

Originální článek zde.
[#115883]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: