Tajemství černé díry

Poznámka: Existence černých děr se potvrdila. Čas v nich zůstává stát, nefungují tam fyzikální zákony a gravitace je tak velká, že nenávratně absorbuje všechno včetně světla.

Odpověď: Nefunguje tam fyzika našeho světa.

Otázka: Co z těchto poznatků můžeme získat?

Odpověď: To, že existuje hranice času, prostoru a pohybu. Fungují tam absolutně jiné zákony než naše, nemůžeme se k nim přiblížit, nemůžeme je studovat.

To znamená, že se můžeme pouze na základě toho, co máme, dohadovat, že tam je všechno jiné. Jakým přesně způsobem je to jiné? Můžeme žít ještě stovky let, a stejně to nerozluštíme, protože my stojíme za radioteleskopy, které nám obraz této černé díry pořídily.

Zkoumáme tento jev našimi egoistickými mozky, které nejsou kvantové, nýbrž vesměs mechanické. Proto z toho nic nezískáme.

Abychom mohli přistoupit k opravdovému výzkumu jiného světa – toho, který je uvnitř černé díry, kde je úplně jiná fyzika – museli bychom být jinými sami.

Zachytili jsme jenom náš vesmír po okraj přechodu do jiného prostoru. To je hranice našeho porozumění. My ji tak také nazýváme – „hranice“. Hranice času, hranice prostoru. Nic takového tam však není.

Nevíme, co je v těchto černých dírách. Nevíme nic. Zřejmé je jenom jedno – podle nás se tam všechno ztrácí. Bylo by zajímavé se podívat, jak bychom odtamtud vypadali my, kdybychom se z toho černého oka podívali na tento svět.

Poznámka: Opravdu zajímavé! Podívat se na zákonitosti našeho světa z hlediska jiných zákonitostí.

Odpověď: Vypadali bychom velmi primitivně jako ti, kteří se nacházejí pod rychlostí světla. Je to ten nejprimitivnější stav, který může v přírodě existovat – nižší než rychlost světla. To znamená, že jsem zcela v moci mechanického světla. Jsem jím potlačen, jsem jím řízen, takže nejsem nic! Neexistuji! Protože není pociťováno moje „já“.

Otázka: Co způsobí, že člověk pochopí, že když se změní on, změní se i svět?

Odpověď: To, že se náš svět stane černou dírou, ve které všechno zmizí.

Poznámka: Kdy k tomu lidstvo dospěje?

Odpověď: K tomu dospějeme přes uvědomění zla. A postupně k němu přicházíme. Proto cítíme evoluci.

Z televizního programu „Zprávy s Michaelem Laitmanem“ 23. 4. 2019

Originální článek zde.

[# 248774]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: