Druhá transplantace srdce

Poznámka: Izraelští vědci dokázali vytisknout na 3D tiskárně živé srdce. Není velké, měří pouze 2,5 cm. Proces vytváření trval tři a půl hodiny. Říká se, že to je kolosální průlom ve vědě. To znamená, že lidé nebudou stát v řadě, aby získali umělé orgány.

Zatím se toto srdce bude testovat na krysách, myších atd. A možná si za 10 let své srdce klidně vytiskneme v nemocnici. A tak si prodloužíme život.

Odpověď: Problém není v délce života, ale v tom jak ho naplníme. Jsme ve stavu, kdy jsme dvojnásobně rozšířili hranice života. Čím ho naplníme? Práce není a nebude. Války budou pokračovat. Egoizmus jenom roste.

Člověk nenašel smysl svého života. A to nejdůležitější v nás je právě naplnění.
Jelikož se náš egoismus bojí smrti, tak ji chceme za každou cenu oddálit. V tom tkví celý přístup.

Otázka: Změní se člověk, když se mu vymění některé orgány? Také vy stále mluvíte o výměně srdce, jde však asi o jinou výměnu…

Odpověď: Ano. Ale jde o pocity člověka. Ne o přístroj, který je uvnitř a pumpuje krev. Tento přístroj můžeš podle potřeby mechanicky přestavět, vytvořit zařízení, které ti bude pumpovat krev, zatímco srdce bude odstraněno, nahrazeno novým.

Otázka: Jakým způsobem je možné provést vaši operaci?

Odpověď: Mojí operaci nemůžeš provést tímto způsobem, poněvadž jde o pocity. A kde ty pocity jsou? Nejsou v člověku.

Poznámka: To nikdo nechápe…

Odpověď: Samozřejmě, je to nepochopitelné. Můžeš člověku transplantovat všechny orgány – ale pocity zůstanou. Nenacházejí se v žádném z našich orgánů. Pocity se nacházejí vně těla stejně jako mysl.
Tělo je pouze jejich mechanickým, fyzickým, pozemským zobrazením. A pocity se nalézají mimo tělo ve formě pole – pole touhy a pole naplnění.

Poznámka: Vědci si stanovili cíl a uskutečnili ho. Vy jste si stanovil cíl, ale ten se zdá téměř neproveditelný.

Odpověď: Tento cíl nezávisí na mechanice. V našem světě neexistuje nástroj, který by jej mohl prozkoumat, otevřít skalpelem, vytáhnout, podívat se, studovat – to, co lidé dělají již tisíce let. K mé operaci takto přistupovat nemůžeš, tímto způsobem nelze udělat nic.

Otázka: A jak to lze formulovat – čím nahradit srdce?

Odpověď: Výměnou pocitů člověka z egoistických na altruistické. A v souladu s tím bude srdce naplněno: místo egoistických naplnění altruistickými.

Srdce pak nebude bít pro živočišné tělo, ale pro všechno to, co je mimo nás. To znamená, že budeme vnímat naše spojení s celým světem, a nikoli jen s živočišným tělem. Jako kdybychom vystoupili ze svého živočišného těla a pocítili jako své tělo celý svět.

Otázka: Ale jak to provedeme?

Odpověď: Musíme za tím jít.

Otázka: Vznikne pak touha po transplantaci, o které hovoříte, po nových pocitech, které chci získat?

Odpověď: Touha vzniká postupně, poněvadž vidíme, že náš stav nemá smysl.

Jaký bude mít smysl, když ve mně budou vyměňovat všechny orgány? Dejme tomu transplantovat. V tom případě budu žít dalších 100 let a pak ještě jednou a ještě dalších 100 let. Nebo možná udělají takové orgány, které budou pracovat 1000 let. A co bude dál? Neomrzí mě tento prázdný život, když uvidím každý den to samé? Co nového pak ještě hledat a kvůli čemu existovat?

Otázka: Ukazuje se, že člověk bude mít zároveň všechno a nic?

Odpověď: Samozřejmě. Čím více chápeme tento svět, tím více vidíme, že je v něm jen jedno nepřetržité zlo, nuda a nic jiného. A pak potřebujeme velmi dobré pilulky, abychom přežili těch 1000 let věčného života. Nic dobrého v tom není. Je zapotřebí, abychom přemýšleli o naplnění života.

Proč nám je dán? Proto, abychom přešli na další úroveň vesmíru. Jakmile se přede mnou tato příležitost otevře, jsem na to připraven. A tak, sbohem tomuto světu, nikdo ho nepotřebuje. Je nám dán proto, abychom přešli do dalšího světa, na další úroveň a to je vše.

Doufám, že se lidé postupně zbaví zbytečné práce. Krize nás přivede do takového stavu, že budeme muset vyrábět jenom to nejnutnější. V důsledku toho lidstvo chtě nechtě nebo pomocí kabaly pochopí, že se musí věnovat pouze hledání Vyššího světa ve sjednocení mezi sebou.

Z televizního programu „Zprávy s Michaelem Laitmanem“ 23. 4. 2019

Originální článek zde.

[#248609]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: