Výbava pro duchovní pokrok

 Otázka: Pokud nevidím velikost přátel, kde mám vzít sílu?

Odpověď: Nejprve si musí člověk stanovit pevný rozvrh a nedovolit si ani den bez lekce. Tři hodiny nebo dvě hodiny nebo alespoň hodinu – v závislosti na okolnostech – ale bezpodmínečně. Díky tomu již jedná podle plánu, ať už se mu chce nebo ne.

Kromě toho je nutné se podílet na šíření. To také pomáhá stát se součástí systému a udržet se v něm. Pokud člověk není spojen ani se studiem ani se šířením, pak je duchovně mrtvý. Opuštění systému způsobí nenapravitelné škody. Z toho můžeš pochopit závažnost situace.

Je nutné si stanovit jasný plán – jinak se někde zasekneš, a nevíš, kdy se probudíš.

A samozřejmě je nutné, co nejpevněji se připojit ke skupině, převzít za něco zodpovědnost spolu s přáteli, účastnit se určitých předem dohodnutých akcí, v žádném případě neporušovat své povinnosti.

Ve výsledku, tvůj život je nastaven, a ty postupuješ vpřed podle „mechanického“ rozvrhu, který dodržuješ jako nezměnitelný zákon, jako vojenské předpisy. To se nazývá – neživý základ, na kterém můžeš růst.

Jak? Hledáš příležitosti, jak přidat záměr, pocit, vnitřní úsilí. Záleží také na tvém vztahu s přáteli a na společných činnostech.

Obecně platí, že každá činnost musí vznikat na tomto spojení. Mnozí sedí za monitorem počítače a necítí ostatní. Učí se, jenom aby se naučili, a pak říkají, jak moc přispěli k šíření. Pravda, nikdo o tom neví, ale i když je příspěvek opravdu velký, člověk je stále odpojen od skupiny a jeho úsilí přináší jen velmi malý prospěch.

A proto naše první otázka pro člověka je: do jaké míry může udržet spojení s ostatními? I když virtuální – to není důležité, ale spojení je nezbytné. A pak prostřednictvím těchto nitek spojení nechť si člověk najde cestu ke sjednocení a účasti.

Jinak to není možné. Každodenní šíření, každodenní studium a spojení s jakoukoli skupinou – to je povinná výbava, bez které nevidím žádnou šanci pro člověka.

Z lekce k článku Rabaše, 15. 4. 2011

Originální článek zde.
[# 40799]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: