Co určuje budoucnost člověka?

Otázka: Co určuje budoucnost člověka?

Odpověď: Nepochybně má zájem o budoucnost každý. V každém okamžiku propuká do přítomnosti a v přítomnost se proměňuje.

Budoucnost je tudíž s námi neustále spojena a určuje naši přítomnost. Pokud víme, že se něco stane, i když ne velmi brzy, přesto to očekáváme a náš současný stav na tom závisí, zejména naše nálada, náš přístup ke světu a životu. Budoucnost je proto faktorem, který významně ovlivňuje naše životy.

Otázka: Je to to, co odlišuje člověka od zvířete?

Odpověď: Zvířata vnímají budoucnost, ale ne ve stejné míře jako člověk, a nejsou na ni tak citliví.
Budoucnost člověka závisí na způsobu, jakým se v současnosti přizpůsobuje. Koneckonců, ve skutečnosti neexistuje žádná budoucnost. Žijeme-li pasivně, pak určujeme budoucnost, jaká bude, což znamená v závislosti na ostatních lidech, okolnostech a všem ostatním.

Když žijeme duchovně, není ani budoucnost, ani přítomnost. Nějak můžeme mluvit o minulosti, protože jsme byli ve stavu, kdy čas plynul, a v nás se odehrávaly nějaké změny. Nicméně pokud jsem nyní v přítomnosti, dokážu ze sebe s přehledem vytvořit bytost, která nemá budoucnost.

V našem světě to zní velmi nepříjemně: „Nemáš žádnou budoucnost,“ a říci to člověku znamená zabít ho. Přesto, ve vědě kabale, tomu tak není. Nemáš žádnou budoucnost, protože ji nyní vytvoříš sám.

Jděte a udělejte to, vytvarujte to, nakreslete toho obraz, a tak to bude. A kdy to bude? Kdykoli budete chtít.

Pokud však neexistuje žádná minulost, přítomnost a budoucnost, vůbec žádný svět a vše je nám jen vykresleno našimi vlastnostmi na bílém pozadí Vyššího světla, jaký je význam otázky „Co určuje budoucnost člověka?“ To záleží na člověku!

A nejen způsobem, jakým pateticky konstatujeme: „Člověk si tvoří svou vlastní budoucnost!“ Ne. Faktem je, že každý, kdo zná tento algoritmus ovlivňování sebe sama, vytváří sebe a budoucnost, protože jeho vnitřní touhy vytvářejí jeho i vnější touhy – svět kolem něj. Budoucnost proto závisí pouze na něm – se všemi jeho prvky a detaily.

Není snadné se k tomu dostat. Jsme toho však schopni a jednou se nám to podaří. Zatím se nám zdá, že je to fantazie.

Originální článek zde.

[#249527]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: