Tajemství jednoty mužského a ženského počátku č. 16

Bleskové odpovědi kabalisty

Otázka: Proč se žena v mnoha kulturách a náboženstvích nachází na spodní příčce?

Odpověď: Protože jsou všechny kultury a náboženství egoistické. A protože je mužská část podobná Stvořiteli a ženská stvoření, žena se vždy jakoby nachází na nižší úrovni.

Otázka: Myslím si, že v některých oblastech mají ženy více práv než muži. Například, když je počato dítě, stane se jeho majitelkou pouze žena a podle vlastního přání může nebo nemusí jít na potrat. Muže se vůbec nikdo ani nezeptá.

Odpověď: Nehovoříme o právech, která v nás určila příroda. Jste-li muž, nebo žena, ovládáte-li své tělo, nebo ne – k tomu nezaujímáme žádný postoj. Nechci se těchto vyjasňování ani účastnit. Je to k ničemu.

Otázka: Co je levou a pravou otěží v duchovní práci a co je bič, když chci ovládat svého koně – egoismus?

Odpověď: Je zde velmi mnoho složek: povoz, kůň, člověk a otěže. Je to celý systém, který se nazývá duchovní Parcuf. Celý tento systém je prakticky alegorie duše a budeme ji studovat.

Otázka: Jak by měl v partnerství muž podporovat ženu? A naopak, jak může žena podporovat muže?

Odpověď: Musíte se jen navzájem pochopit a pokusit se poskytnout druhému možnost ke studiu, podporovat ho. Nechci o tom více mluvit. Jinak všechno zkazíte. Můžete si začít pomáhat navzájem tak, že z vaší skupiny nezůstane vůbec nic. Vždyť se vám zdá, že je to tak jednoduché.

Kabala však mezi námi zapojuje opravdu ohromné síly. Takže buďte ostražití! A v žádném případě neprovádějte žádné rezolutní změny.

Z lekce v ruském jazyce 3. 3. 2019

Originální článek zde.

[# 247781]

Předchozí díl.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: