Tajemství jednoty mužského a ženského počátku č. 12

Každý má svůj vlastní vývoj

Otázka: Co by měli manžel a manželka vzít v úvahu, pokud začnou společně studovat kabalu? Jak si mohou navzájem pomáhat a čemu se mají vyhnout?

Odpověď: Nemyslím si, že když se začnou učit kabalu, začnou se okamžitě snažit si pomáhat. Každý z nich prožívá svoje vlastní stavy.

Vyžaduje to velmi mnoho času, měsíce, a dokonce roky, než začnou chápat možnost společného studia, společného vkladu duchovních sil. Proběhne několik let, než pocítí, že mají jednu duši pro dva. Není to snadné.

Dnes to ještě není. Nyní se nacházíme na začátku cesty. Proto je nejlepší si navzájem nepřekážet. Zpočátku má každý svůj vlastní vývoj.

Například děti do tří let si nemohou hrát spolu. Hrají si odděleně se svými hračkami a nabídneš-li dítěti možnost si hrát s někým jiným, nerozumí tomu. Ještě nemá vyvinuto pociťování společnosti.

Totéž platí pro studium kabaly. Když začneme studovat kabalu, necítíme ostatní, kabala zaujímá každého zvlášť. Proto v této době není nutné se snažit proniknout blíže k manželovi nebo k manželce, nýbrž se snažit každému poskytnout možnost samostatného vývoje do určité úrovně vzrůstu.

Pokračování následuje…

Z lekce v ruském jazyce 3. 3. 2019

Originální článek zde.

[# 247566]

Předchozí díl.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed