Jídlo z popelnice

Poznámka: „Jídlo z popelnice“ získává ve světě popularitu. Jde o potraviny, které jsou vyhozeny v souvislosti s datem exspirace. Navíc si takové jídlo můžete objednat domů během doby před X-tou hodinou, kdy restaurace a kavárny musí potraviny vyhodit do popelnice.

Vývojáři aplikací nazvali tento projekt ekologickým, neboť potravinářský odpad je třetím největším zdrojem emisí skleníkových plynů.

Odborníci říkají, že ve Velké Británii v supermarketech vyhazují potraviny za 360 milionů liber. Obecně platí, že EU vyhazuje více než 12 miliard tun potravin ročně, což je přibližně 1 % celkového společného HDP.

Odpověď: Směřujeme k pochopení, že množství potravin, které vyhodíme, má velmi špatný vliv na životní prostředí, na ekologii, a mnoho lidí je díky tomu hladových či polohladových. Musíme s tím něco udělat.
K tomu je nezbytná výchova společnosti. Nemyslím, že všechno půjde tak hladce, že se bude přidělovat a rozdávat… Na to je zapotřebí systematická práce státu. Celý problém tkví v tom, že se žádná vláda nezajímá o nic jiného než o to, jak zůstat u moci a jak maximum této moci využívat pro sebe a pro své členy.

Proto musíme začít s velmi seriózním výchovným programem, který by bez výjimky všechny členy společnosti vychovával k tomu, že zbytečně vyrábíme a zdarma vyhazujeme obrovské množství potravin, aut a všeho možného. Tímto způsobem znečišťujeme naše životní prostředí přesto, že jiné nemáme. Každým rokem kolem nás přibývají skládky a smetiště.

Samozřejmě je v tom obrovská rezerva. Pokud ještě před 30-40 lety byl někde nedostatek potravin, dnes je všude jejich přebytek. Kdybychom je mohli správně rozdělovat, neměli bychom uprchlíky z jedné země do druhé a lidé by neumírali hladem. Všichni by měli vše, co potřebují.

Otázka: Jaká by měla být zásada správného přerozdělování, aby některé skupiny lidí nekonzumovaly jídlo s prošlým datem exspirace?

Odpověď: Výchova. Pouze výchova lidí. Nic jiného nepomůže.

Správný postoj člověka k člověku, protože jsme všichni členy jednoho systému, jedné rodiny. K tomu je třeba směřovat výchovu, musí se to lidem ukazovat, přesvědčovat je a vysvětlovat jim to každý den znovu a znovu. A člověk se každé ráno probouzí jako egoista a musí mu být opět strčeno pod nos, že je malým šroubkem v obrovském stroji a že je na něm závislý a stroj je závislý na něm.

Poznámka: Existují vnější odpady, kterým vyprší datum exspirace. Ale člověk má také „vnitřní odpady“, kterých se musí zříci…

Odpověď: Jak se očistit zevnitř? K tomu je zapotřebí správná společnost, která by s člověkem pracovala a pomohla mu, aby se zbavil špatných myšlenek, špatných tužeb. To je možné pouze pod vlivem správného prostředí.

Z televizního programu „Zprávy s Michaelem Laitmanem“, 9. 12. 2018

[#240033]

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: